Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρώσοι μαφιόζοι Κολωνάκι: Επιχείρηση «κόκκινη αρκούδα»
ΕΛΛΑΔΑ

Ρώσοι μαφιόζοι Κολωνάκι: Επιχείρηση «κόκκινη αρκούδα»

Συνολικά 15 άτομα -από Ρωσία, Γεωργία, Ουκρανία και Μολδαβία- είχαν δώσει ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν για τις «δουλειές» τους.

Ισχυρό χτύπημα κατά ισχυρών μελών της «ρωσικής μαφίας» στην Ελλάδα κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της  Τρίτης ύστερα από πολυήμερες έρευνες, κυρίως της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και άλλων υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής. Μία πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, για την άφιξη στην Ελλάδα σκληρών ποινικών που έχουν συνδέσει τη δράση τους με την ρωσόφωνη μαφία σε όλη την Ευρώπη, οδήγησε στη σύλληψη του 51χρονου «Vor V Zakone».

Συνολικά 15 άτομα –με καταγωγή από τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Μολδαβία- είχαν δώσει ραντεβού στη χώρα μας προκειμένου να συναντηθούν και να συζητήσουν για τα “σχέδιά” τους. . Κάποιοι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, ενώ κάποιοι άλλοι έφτασαν με πολυτελή αυτοκίνητα και τεράστια ποσά. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, έστησαν «μπλόκο» στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή της οδού Πανεπιστημίου με την οδό Βαλαωρίτου λίγο πριν το Κολωνάκι.

Τα μέλη της μαφίας προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν, ενώ ο ένας απ’ αυτούς έχει ιδιαίτερο ποινικό ενδιαφέρον. Ο λόγος για τον 51χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία», για την ταυτοποίησή του οποίου μάλιστα συνέδραμε η Interpol, καθώς κατά τον έλεγχο επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο με διαφορετικά στοιχεία. Οι 15 σκληροί ποινικοί είχαν δώσει ραντεβού σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνα, όπως κάνουν σχεδόν κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ένας από τους τρεις συνολικά συλληφθέντες κατείχε παράνομα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 15 φυσίγγια έκαστος. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα καθώς και απείθεια, διότι αρνήθηκε να δακτυλοσκοπηθεί. Για έτερο προσαχθέντα, διαπιστώθηκε ότι στερείται έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Κατά την εν λόγω διαδικασία, αρνήθηκε να προβεί σε δακτυλοσκόπηση και για το λόγο αυτό συνελήφθη για απείθεια.

Πηγη: Flash.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις