Τέλος δράσης για τη συμμορία που τραβούσε αλυσίδες

ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος δράσης για τη συμμορία που τραβούσε αλυσίδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τρεις συλλήψεις

27.06.2024 | 07:37

Πεζοί ή πάνω σε μοτοσικλέτες, ξεκινούσαν για «περιπολίες» με μόνη έννοια τους να βρουν άνδρες η γυναίκες, που φορούσαν χρυσές αλυσίδες στο λαιμό. Όταν εντόπιζαν τέτοιο άτομο, που συγκέντρωνε όλα τα «κριτήρια», που είχα… θεσπίσει-κατά προτίμηση ηλικιωμένοι άνθρωποι να περπατούν μόνοι χωρίς πολυκοσμία- εξαπέλυαν την ληστρική επιδρομή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας πλησίαζε μειώνοντας την ταχύτητα και με αστραπιαία κίνηση ο συνοδηγός, τραβούσε την αλυσίδα από το λαιμό του έντρομου θύματος. Όταν οι δράστες ήταν πεζοί, πλησίαζαν δήθεν αδιάφοροι, αλλά την κατάλληλη γι’ αυτούς στιγμή, άρπαζαν την αλυσίδα και εξαφανίζονταν. Και στους δύο τρόπους προσέγγισης και επίθεσης, υπήρξαν περιπτώσεις, που τα ανύποπτα θύματα, όπως τα τραβούσαν οι δράστες, έπεσαν στο έδαφος και τραυματίστηκαν. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, ήταν αυτοί που κατάφεραν να μπουν στα ίχνη των ληστών και στην εξάρθρωση, όπως αναφέρουν της συμμορίας, «τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ληστειών σε βάρος πολιτών, με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων που φορούσαν στο λαιμό τους στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής».

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 16, 18 και 22 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- ληστείες και κλοπές, κατ’  επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Πώς περιγράφει η ίδια η Αστυνομία τον τρόπο δράσης των τριών:

«Οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας, κυρίως, ηλικιωμένους, τους προσέγγιζαν είτε πεζή είτε επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και αφαιρούσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδες, που φορούσαν στο λαιμό τους. Ορισμένες φορές από το τράβηγμα των αλυσίδων και τη δύναμη, που ασκούσαν για να τους απωθήσουν και να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα κλοπιμαία, τα θύματα έπεφταν στο έδαφος. Στη συνέχεια μετέβαιναν άμεσα και πωλούσαν τα αφαιρεθέντα, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της ομάδας, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου, διέπραξαν 8 ληστείες σε Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Ψυχικό, ενώ η έρευνα για το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μαχαίρι, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, 4 κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Κατασχέθηκαν, καταλήγει η Αστυνομία, επιπλέον, 2 μοτοσυκλέτες, που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους.

Exit mobile version