Το προφίλ δράστη και θύματος της φονικής συμπλοκής στον Κορυδαλλό

ΕΛΛΑΔΑ

Το προφίλ δράστη και θύματος της φονικής συμπλοκής στον Κορυδαλλό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Η απόδραση στο πλοίο

27.06.2024 | 07:40

Από τους πιο σκληρούς κι αδίστακτους κακοποιούς, που δεν είχε διστάσει να δολοφονήσει ακόμη και νήπιο 23 μηνών (!), στην Καλαμάτα το 2011, είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας με θύμα 35χρονο ομοεθνή του βαρυποινίτη, στις φυλακές Κορυδαλλού, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η δολοφονία του παιδιού, που πλήρωσε με τη ζωή του το ότι ήταν με τον Αλβανό πατέρα του την ώρα της δολοφονικής επίθεσης σε εκείνον, με εντολή Έλληνα μεγαλέμπορου ηρωίνης για προσωπικές διαφορές, είχε συνταράξει το πανελλήνιο. Από την πλευρά του το θύμα της επίθεσης με μαχαίρι στον Κορυδαλλό μετά από διαπληκτισμό κρατουμένων για τον κλιματισμό, περιγράφεται κι αυτός ως ένας από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς, που κρατούνταν σε ελληνικές φυλακές, χωρίς δισταγμό να αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές πάνω σε ένοπλες ληστείες. Ενώ ο 35χρονος, που δέχθηκε τα φονικά χτυπήματα, είχε κατηγορηθεί για δύο ανθρωποκτονίες το 2017, ενός ιδιοκτήτη καταστήματος ψιλικών στα Δυτικά Προάστια και μιας ηλικιωμένης, στη διάρκεια ληστειών,  στη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και οι δύο, δράστης και θύμα, είχαν πρωταγωνιστήσει σε οργανωμένη απόδραση μέσα από το κατάστρωμα πλοίου στον Πειραιά, το 2018!

Ήταν Μάιος του 2018 όταν το λιμάνι του Πειραιά θύμισε Σικάγο του 30, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή στη διάρκεια μεταγωγής κρατουμένων στα Χανιά ακτοπλοϊκώς, το σχέδιο της απόδρασης, τουλάχιστον τεσσάρων κακοποιών εκ των 11 που επέβαιναν στην κλούβα που τους μετέφερε στο πλοίο. Καθώς το αστυνομικό όχημα πέρασε τον προβλήτα και κατευθυνόταν στο εσωτερικό του πλοίου, στο γκαράζ και άνοιξε η πόρτα να κατέβουν  τέσσερις κακοποιοί Αλβανοί, οι τέσσερις από αυτούς απέδρασαν.

Μαρτυρίες έλεγαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ ξεκίνησε ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό γύρω από το λιμάνι και σε όμορες περιοχές με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος. Ο ένας από τους τέσσερις δραπέτες  συνελήφθη από άνδρα του Λιμενικού, ενώ η ΔΙ.ΑΣ,  συνέλαβε έναν ακόμα.

Οι τότε δραπέτες

Οι δύο που διέφυγαν προσωρινά και χάθηκαν τα ίχνη τους στο λιμάνι ήταν ακριβώς οι δύο που πρωταγωνίστησαν αρνητικά στην αιματηρή και μοιραία για τη ζωή του 35χρονου Αλβανού,  συμπλοκή στις φυλακές. Τα στοιχεία από τότε έλεγαν ότι ο ένας που είχε διαφύγει-συνελήφθη αργότερα- πρώτος ήταν ο  Χ. Τζ. και  είχε καταδικαστεί σε ισόβια, για  τη διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα, ενός παιδιού 2,5 μόλις ετών και του πατέρα του. Ο δεύτερος ήταν ο  ο Αλφ Ντ, ο νεκρός της συμπλοκής,  ο οποίος κατηγορείτο  για ληστείες μετά φόνου και υποθέσεις ναρκωτικών.

Τις δολοφονίες φέρεται να είχε διαπράξει στη διάρκεια παραβίασης άδειας που του είχε χορηγηθεί όταν κρατείτο στις φυλακές Κέρκυρας. Στις δολοφονίες αυτές είχε και συνεργό ομοεθνή του, ο οποίος το πιθανότερο είχε διαφύγει στην πατρίδα του. Ο συνεργάτης του σε εκείνη την υπόθεση είναι ήδη δραπέτης και έχει φύγει στην Αλβανία.

Exit mobile version