Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

30

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δούκας ΑΝΤ1 – Χατζηνικολάου: Με τους ρυθμούς του Ανδρουλάκη θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας ΑΝΤ1 – Χατζηνικολάου: Με τους ρυθμούς του Ανδρουλάκη θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050

Δούκας ΑΝΤ1 - Χατζηνικολάου: «Δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας»

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τις προοπτικές του κόμματος μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ενόψει και της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Κυριακή, όμως ταυτόχρονα άδραξε την ευκαιρία να αφήσει αιχμές κατά της σημερινής ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη. Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι την Κυριακή στα όργανα του ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του κόμματος. «Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το πώς θα μπορέσει να συνδυάσει τη δημαρχία με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -σε περίπτωση που εκλεγεί- ο Χάρης Δούκας διευκρίνισε πως πρόκειται για δύο ρόλους συμπληρωματικούς και όχι αντιπαραθετικούς.

«Δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας»

Όσον αφορά τη θέση του δημάρχου Αθηναίων ξεκαθάρισε πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον δήμο της Αθήνας». «Στον δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους», δήλωσε ο ίδιος και απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους. «Καλούμε τους πολίτες να έρθουν στο ΠΑΣΟΚ. Πρότασή μας ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει», σημείωσε.

Για τις επικρίσεις στον Νίκο Ανδρουλάκη

Αναφερόμενος στην πορεία του Νίκου Ανδρουλάκη, δήλωσε ότι έδωσε ένα σημαντικό αγώνα, αλλά ότι δεν δημιούργησε στη συνέχεια συνθήκες μεγάλης υπέρβασης, ενώ απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου γιατί τον αμφισβητεί, ο Δήμαρχος της Αθήνας, επικαλέστηκε προηγούμενη ατάκα του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1, λέγοντας πως «… όπως έχετε πει κι εσείς, με αυτούς τους ρυθμούς θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050», τόνισε και συμπλήρωσε «κλείνει ένα κύκλος επιβίωσης του χώρου και ανοίγει, πρέπει να ανοίξει ένας άλλος». Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται, ότι «πρόδωσε» τον Ανδρουλάκη, παρόλο που εκείνος τον στήριξε, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε: «Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία καθενός. Mε στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον στήριξα και εγώ. Δεν είμαστε μια παρέα, έχουμε ευθύνη».

«Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει»

Παράλληλα, σε ερώτηση για τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο Χάρης Δούκας τόνισε πως «θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις