Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων: Εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη μια σοβαρή υπόθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων: Εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη μια σοβαρή υπόθεση

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων: Εκδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη μεγάλη υπόθεση απάτης. Την έπεισαν να τους γράψει όλη την περιουσία της.

Μία τεράστια απάτη με θύμα μία 82χρονη γυναίκα εκδικάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, με το δικαστήριο να κρίνει ένοχο το ζευγάρι που φρόντιζε την ηλικιωμένη. Οι επιτήδειοι στη Θεσσαλονίκη είχαν κοροϊδέψει την ηλικιωμένη στο να τους γράψει την περιουσία της, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να βρεθεί με περισσότερα από 500.000 ευρώ στα χέρια του. Η υπόθεση έφτασε για πρώτη φορά στα δικαστήρια το 2017 μετά τον θάνατο της 82χρονης γυναίκας, όταν ενημερώθηκαν οι συγγενείς για τη διαθήκη της και συγκεκριμένα ότι έχει γράψει όλα της τα υπάρχοντα στο εν λόγω ζευγάρι που τη φρόντιζε

Το ζευγάρι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε βάλει τη γυναίκα να υπογράφει διαδοχικά πληρεξούσια στα οποία αναφερόταν πως ήταν υπεύθυνο στη διαχείριση όλης της περιουσίας της, κινητής και ακίνητης, την οποία και πούλησαν μετά τον θάνατό της. Οι συγγενείς της 82χρονης, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, κίνησαν τις σχετικές διαδικασίες και προσέφυγαν νομικά εναντίον τους. Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, και αρνήθηκε τις κατηγορίες αναφέροντας πως η ηλικιωμένη, από μόνη της, τούς έδωσε όλη την περιουσία της καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπό χαμηλή αμοιβή, τη φρόντιζαν. Το νομικό τους επιχείρημα δεν έπεισε το δικαστήριο και κρίθηκαν ένοχοι.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις