Σκηνές αστυνομικής ταινίας στην παραμεθόριο με διακινητές και συνοριακούς

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκηνές αστυνομικής ταινίας στην παραμεθόριο με διακινητές και συνοριακούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ο εμβολισμός και η πρόσκρουση

28.06.2024 | 06:18

Τον «χάρο με τα μάτια τους», είδαν αστυνομικοί περιπολικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας κοντά σε οικισμό του Εβρου, όταν διακινητής παράτυπων μεταναστών, μπροστά στον κίνδυνο να ακινητοποιηθεί, πάτησε γκάζι κι έπεσε διαδοχικά πάνω σε δύο περιπολικά, προκαλώντας το ευτύχημα μόνο φθορές.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εν τέλει συνελήφθη με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης. Ο διακινητής, αναφέρει η Αστυνομία, υπενθυμίζοντας τις σκηνές, που εξακολουθούν να διαδραματίζονται στις παραμεθόριες περιοχές με τα κυκλώματα των αδίστακτων εκμεταλλευτών των αλλοδαπών, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα, έξι μη νόμιμους μετανάστες. «Σημειώνεται», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ «ότι ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, προκαλώντας φθορές σε δύο περιπολικά οχήματα στα οποία προσέκρουσε, ενώ ακολούθως μετά την ακινητοποίηση του οχήματός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει».

Λίγες ώρες νωρίτερα, άλλο μέλος αδίστακτου κυκλώματος διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οδηγώντας κι αυτός με φρενήρη ταχύτητα αν και χωρίς καν γνώσεις οδήγησης, σταμάτησε μόνο όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τοίχο, χωρίς ευτυχώς τραυματισμό των επιβαινόντων. Εγκαταλείποντας τους αλλοδαπούς στο καρφωμένο στον τοίχο όχημα, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης και τον συνέλαβαν. «Αναλυτικότερα», σημειώνει η Αστυνομία «οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα μη νόμιμους μετανάστες.

Ο δράστης, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήματα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας επικίνδυνα, ενώ τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ακινητοποιηθεί εκτός οδοστρώματος έπειτα από πρόσκρουση σε τσιμεντένιο τοιχίο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Exit mobile version