Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μακιγιάζ και ιδρώτας: Πώς να προστατέψεις το πρόσωπό σου το καλοκαίρι
PLUS

Μακιγιάζ και ιδρώτας: Πώς να προστατέψεις το πρόσωπό σου το καλοκαίρι

Μακιγιάζ και ιδρώτας: Οι συμβουλές για ένα άψογο αποτέλεσμα

Το μακιγιάζ το καλοκαίρι «λιώνει» και για να το σώσεις δε θέλει κόπο αλλά… τρόπο! Αχ καλοκαιράκι! Μπάνια, βόλτες, κοκτέιλ, ζέστη… Ναι, ζέστη. Το καλοκαίρι είναι όμορφο αλλά έχει και την ugly πλευρά του. Σε αυτή την ugly πλευρά το ο υδράργυρος φτάνει στο κόκκινο, κλιματιστικό δεν αρκεί, ο ιδρώτας τρέχει και μαζί του παίρνει το μακιγιάζ μας.

Η κατάσταση απαιτεί πιο πρακτικές λύσεις για να προστατεύσουμε το μακιγιάζ μας από τον ιδρώτα και τον καύσωνα και τις έχουμε. Έχουμε αναγκαστεί να βρεθούμε σε παρουσιάσεις σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον ήλιο. Έχουμε οδηγήσει σε αυτοκίνητο με χαλασμένο κλιματισμό. Έχουμε χορέψει τόσο που ο αέρας του κλιματισμού στο club μοιάζει με αναμμένο σεσουάρ. Ξέρουμε λοιπόν πώς θα προστατευτούμε και θα σου πούμε όλα τα μυστικά ευθύς αμέσως.

Η περιποίηση

Ξεκινάμε με την περιποίηση aka με την κρέμα. Δες μερικές κρέμες για λιπαρές επιδερμίδες, θα σου χρειαστούν. Προφανώς και θα βάλεις κρέμα στο πρόσωπό σου πριν το μακιγιάρεις απλά θα επιλέξεις μία oil free. Αν είναι oil free KAI χαρίζει ματ αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα.

Η προετοιμασία

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες το primer περιττό βήμα, ετοιμάσου να αναθεωρήσεις ολοκληρωτικά και να το κάνεις καθημερινή συνήθεια. Το primer θέτει την σωστή… βάση για το μεικάπ σου. Το σταθεροποιεί, γεμίσει τους πόρους, ρυθμίζει τη λιπαρότητα και εξασφαλίζει ματ τελείωμα. Τo φοράς μετά την κρέμα σου και πριν το μεικάπ. Κάτι ακόμα που φοράς μετά την κρέμα σου και πριν το μεικάπ είναι το αντηλιακό.

Το foundation

Πρέπει να το διαλέξεις έξυπνα και σωστά όμως δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική. Θα αναζητήσεις μεικάπ με oil free σύνθεση και μακράς διάρκειας. Πρόσεχε όμως να μην το παρακάνεις. Βάλε μόνο όσο χρειάζεσαι και μην προσπαθήσεις να καλύψεις τελείως το δέρμα σου. Εκτός του ότι δεν είναι ωραίο, θα δυσκολευτείς να διατηρήσεις το αποτέλεσμα και όχι εξαιτίας των προϊόντων που επέλεξες.

Τα αδιάβροχα

Τα αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ υπάρχουν για να τα χρησιμοποιείς το καλοκαίρι κυρίως, ξέχνα τη βροχή. Στο νεσεσέρ σου πρέπει να υπάρχει μία αδιάβροχη βάση για σκιά (αν είσαι φαν των σκιών), ένα αδιάβροχο μολύβι, μία αδιάβροχη μάσκαρα και ένα πολύ μακράς διάρκειας concealer. Πρόσεχε μόνο να δώσεις έμφαση και στο ντεμακιγιάζ.

Το τελευταίο βήμα

Τα setting sprays και οι πούδρες σεταρίσματος δεν δημιουργήθηκαν για να σε κάνουν να ξοδέψεις τα χρήματά σου. Κάνουν πράγματι αυτό που λένε: Σετάρουν και σταθεροποιούν το μακιγιάζ οπότε πρέπει να είναι το τελευταίο σου βήμα. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου, σπρέι ή πούδρα, και μην φύγεις από το σπίτι αν δεν πουδραριστείς ή αν δεν ψεκαστείς. Είναι το 50% της δουλειάς! Μην ξεχάσεις να βάλεις στην τσάντα σου blotting papers. Τα μαγικά χαρτάκια που έχουν επάνω τους πούδρα και εξαφανίζουν τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα.

Πηγή: Queen.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις