Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

02

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς η αστυνομικός που κατηγορείται για εκβίαση ειδικού φρουρού – Συνελήφθη με προσημειωμένα
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς η αστυνομικός που κατηγορείται για εκβίαση ειδικού φρουρού – Συνελήφθη με προσημειωμένα

Το τηλεφώνημα την ώρα της κατάθεσης

Δεν φαίνεται να έχει προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, από χρονική σύμπτωση παρακολούθησαν στα γραφεία τους «live», τον εκβιασμό και τις απειλές γυναίκας αστυνομικού με αποδέκτη επίσης αστυνομικό, Ειδικό Φρουρό!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ήταν η στιγμή που ο 31χρονος αστυνομικός, μετά την προφορική του καταγγελία, είχε κληθεί εκεί προκειμένου να καταθέσει εγγράφως όσα είχαν λάβει χώρα τις προηγούμενες ημέρες, όταν η αστυνομικίνα του αποσπούσε χρήματα προκειμένου να μην τον καταγγείλει ψευδώς και του κάνει κακό! Πάνω σε εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ήρθε η απόδειξη των όσων υποστήριζε. Χτύπησε το τηλέφωνό του, η κλήση ήταν από απόκρυψη αριθμού, αλλά οι «αδιάφθοροι» άκουσαν την γυναίκα αστυνομικό να απειλεί ότι θα προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του, αν δεν της καταβάλει άλλα 250 ευρώ!!!

Όπως είχε συμβεί δηλαδή άλλες δύο φορές, στο χρονικό διάστημα λίγο μετά τις 13 Ιουνίου έως τις 20 του μήνα. Μετά και από αυτή την απειλή, προσημειώθηκαν χρήματα και την ώρα που ο ειδικός φρουρός τα παρέδωσε στην αστυνομικίνα, εκείνη βρέθηκε με χειροπέδες με την κατηγορία της εκβίασης. Σύμφωνα με την καταγγελία του αστυνομικού, όλα ξεκίνησαν μόλις στις 13 Ιουνίου, όταν γνωρίστηκε μέσω faceboook με την αστυνομικό, μεγαλύτερη του ίδιου σε βαθμό. Ο αστυνομικός αποφάσισε γρήγορα να διακόψει την επικοινωνία, αλλά η αστυνομικός, ούτε ήθελε να ακούσει.

Άρχισε, κατέθεσε το θύμα να τον απειλεί φραστικά ότι θα τον καταγγείλει ψευδώς για επίμεπτη σε βάρος της συμπεριφορά και ότι θα του δημιουργήσει υπηρεσιακά προβλήματα και για να μην το πράξει απαίτησε να της καταβάλει το ποσό των 250 ευρώ.

Φοβήθηκε, είπε, το μέλλον του

Ισχυρίστηκε ο φρουρός ότι πράγματι φοβήθηκε για το υπηρεσιακό του μέλλον, ακόμα και να αποταχθεί από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ, διότι η αστυνομικός ήταν ανώτερη ιεραρχικά από τον ίδιο. Για τον λόγο αυτό, κατέθεσε, υπέκυψε στις απαιτήσεις της και της κατέβαλε σε ραντεβού δίπλα από τη…Γ.Α.Δ.Α, στη Λ. Αλεξάνδρας τα 250 ευρώ. Συνέχισε όμως κατά την καταγγελία η αστυνομικός να απαιτεί χρήματα και ο 31χρονος παρέδωσε άλλα 250 ευρώ, σε ραντεβού στην Ερμού. Προσπάθησε να αποκλείσει τους τρόπους επικοινωνίας μαζί του, όμως εκείνη καλούσε τηλεφωνικά με απόκρυψη αριθμού ζητώντας χρήματα.

Έτσι έφθασε στους «αδιάφθορους, όπου, την ώρα της κατάθεσής του χτύπησε το τηλέφωνο και ακούστηκε η αστυνομικός να απαιτεί τα χρήματα, λέγοντας ότι αν τα παραδώσει δεν θα του κάνει κακό». Το ραντεβού κλείστηκε επί τόπου, τα 250 ευρώ προσημειώθηκαν και στο ραντεβού στο Ίλιον όταν τα παρέλαβε συνελήφθη. Οι «αδιάφθοροι» κατάσχεσαν κι ένα κινητό τηλέφωνο της ίδιας και από την εξέτασή του θα προκύψει αν έχουν εκβιαστεί, ίσως και άλλοι αστυνομικοί με τον ίδιο τρόπο…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις