Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αγγλία – Σλοβακία: Μπέλιγχαμ, ο σωτήρας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγγλία – Σλοβακία: Μπέλιγχαμ, ο σωτήρας

Αγγλία - Σλοβακία: MVP του αγώνα ο Μπέλιγχαμ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (30/6) η Αγγλία έπαιξε στην φάση των 16 κόντρα στην Σλοβακία, η ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης μαζί με την Γεωργία, με τους Άγγλους να προκρίνονται μεν, αλλά με δυσκολία. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να βρει στον δρόμο για την φάση των “8” την Ελβετία για το Euro 2024 . Να σημειωθεί ότι, ο Μπέλιγχαμ ήταν ο MVP του αγώνα.

Ο αγώνας

Η Αγγλία μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας την κατοχή της μπάλας, αλλά έγινε ελάχιστα επιθετική στα αντίπαλα καρέ. Στον αντίποδα η Σλοβακία κατάφερε να γίνει απειλητική από νωρίς στο ματς.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Χαράσλιν έφυγε ωραία από τα αριστερά και μοίρασε στον Χάντσκο μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το σουτ από τη γωνία, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η πρώτη τελική της Αγγλίας ήταν στο 9ο λεπτό και ήταν μια αποκαρδιωτική προσπάθεια του Τρίπιερ μέσα από την περιοχή που κατέληξε ψηλά.

Στο 15′ ο Χαράσλιν έγινε και πάλι απειλητικός για τα καρέ του Πίκφορντ, καθώς ξέφυγε από τον Γουόκερ και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Γκέι με σωτήρια επέμβαση του είπε “όχι”. Δέκα λεπτά αργότερα, οι Σλοβάκοι βρήκαν το γκολ με τον Σραντζ, ο οποίος έφτασε τα 3 τέρματα της διοργάνωσης. Η Αγγλία προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση κόντρα στους Σλοβάκους, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

2ο ημίχρονο

Η Αγγλία στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος βρήκε το γκολ με τον Φόντεν, όμως ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι ήταν οφσάιντ, όταν ο Τρίπιερ του γύρισε την μπάλα. Στο 56′ λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ η Αγγλία. Ο Γουόκερ γύρισε στον Στόουνς που δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένος και έχασε τη φάση. Ο Στρέλετς είδε την μπάλα να του στρώνεται στη μεσαία γραμμή, είδε και τον Πίκφορντ εκτός εστίας και δοκίμασε από εκεί να σκοράρει, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Η Αγγλία στην συνέχεια, απείλησε μετά από ώρα με τον Χάρι Κέιν στο 78′, ο οποίος με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φόντεν έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 81ο λεπτό ο Ράις έπιασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Ντουμπράβκα. Ο Κέιν προσπάθησε να εκτελέσει με ένα σκαστό σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Οι Άγγλοι πίεσαν μέχρι το φινάλε και σε μια από τις τελευταίες στιγμές, στο 90+5, βρήκαν το γκολ που έψαχναν με ένα υπέροχο γυριστό του Μπέλιγχαμ, με το ματς οδηγείτε στην παράταση.

Παράταση και η ανατροπή με τον Κέιν

Ο Κέιν το έφερε τούμπα στην πρώτη φάση, οι Σλοβάκοι δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στα πέναλτι
Η Αγγλία εκμεταλλεύτηκε το υπέρ της μομέντουμ και στην πρώτη της φάση στην παράταση κατάφερε να πετύχει την ανατροπή με την κεφαλιά του Χάρι Κέιν στο 91′.

Η Σλοβακία, που είχε παγώσει από την εξέλιξη της φάσης, πήρε την μπάλα στα πόδια της, στην προσπάθεια να πετύχει έστω ένα γκολ και να στείλει το ματς στα πέναλτι, όμως η Αγγλία αμύνθηκε εξαιρετικά. Στο 105′ ο Πέκαρικ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά με το γόνατο έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Σάουθγκεϊτ έκανε ακόμα πιο αμυντική την ομάδα του, βγάζοντας Κέιν και Μπέλιγχαμ και οι Σλοβάκοι πήραν την μπάλα, όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν τα καρέ του Πίκφορντ με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις