Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γαλλία – Βέλγιο: Μάχη για την πρόκριση στους 8
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γαλλία – Βέλγιο: Μάχη για την πρόκριση στους 8

Γαλλία - Βέλγιο: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (1/7, 19:00 ώρα Ελλάδος) η Γαλλία ως γηπεδούχα στο γήπεδο Μαρκούρ Σπιέλ-Αρένα θα αντιμετωπίσει για την φάση των 16, αλλά και ένα εισιτήριο στους 8 το Βέλγιο για το Euro 2024.  Οι δύο ομάδες από το 2000 έως τώρα έχουν αντιμετωπιστεί 7 φορές, με την Γαλλία να έχει 3 νίκες, το Βέλγιο 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Τα δεδομένα των ομάδων

Από τη στιγμή που ο Κιλιάν Εμπαμπέ αγωνίστηκε βασικός, την 3η αγωνιστική, με τους Πολωνούς και έβγαλε ένα ολόκληρο 90λεπτο δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κατάστασή του (λόγω του προβλήματος στη μύτη). Θα είναι κανονικά βασικός, με τον Γκριεζμάν να γυρίζει στην 11άδα αντί του Μπαρκολά. Δύσκολα ο κόουτς Ντεσάν θα κάνει αλλαγές στα πρόσωπα, αλλά και στον σχηματισμό, με το 4-3-3 να μοιάζει ως η επικρατέστερη διάταξη. Να σημειωθεί ότι, ο Κομάν θα μείνει εκτός για προσωπικούς λόγους.

Από την άλλη το Βέλγιο,  εξέτισε ποινή τιμωρίας, λόγω καρτών, ο Λουκεμπάκιο. Δεν έπαιξε στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής απέναντι στην Ουκρανία, εδώ μοιάζει να είναι φαβορί 11άδας αντί του Τροσάρ. Οι Μενιέ και Βίτσελ δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου στη διοργάνωση, λόγω τραυματισμών. Ο Βίτσελ έχει πιθανότητες επιστροφής, λογίζεται ελαφρώς αμφίβολος. Ο κόουτς Τεντέσκο δεν θεωρείται πιθανό να ετοιμάζει εκπλήξεις. Ελπίζοντας ότι… βαριά χαρτιά (Ντε Μπρούινε, Λουκάκου) θα ηγηθούν της προσπάθειας πρόκρισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις