Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μεξικό – Εκουαδόρ: Ισοπαλία και πρόκριση για την ομάδα του Σάντσεθ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μεξικό – Εκουαδόρ: Ισοπαλία και πρόκριση για την ομάδα του Σάντσεθ

Μεξικό - Εκουαδόρ: Ο αγώνας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (1/7) το Μεξικό αντιμετώπισε το Εκουαδόρ για την τελευταία αγωνιστική του Copa America στο Στέιτ Φαρμ Στάντιουμ. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες με το σκορ να μένει στο 0-0. Έτσι, στον 2ο όμιλο η Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ πέρασαν στην επόμενη φάση, με το Μεξικό και την Τζαμάικα να μένουν εκτός.

Ο αγώνας

Πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν για το Μεξικό στο 2ο λεπτό, με τον παίκτη της ΑΕΚ Πινέδα, να σουτάρει με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η άμυνα κόβει την μπάλα. Στο 7ο λεπτό, ο Καϊσέδο δεν έδειξε τις ικανότητες του στο φάουλ καθώς το μόνο που χτύπησε ήταν το τοίχος με τους αμυντικούς. Η μπάλα μετά από επαναφορά φτάνει έξω από την μεγάλη περιοχή στον Παέζ, ο οποίος κάνει ένα σουτ προς την δεξιά πλευρά της εστίας, αλλά ο τερματοφύλακας αντιδρά εγκαίρως και σταματά την προσπάθεια του.

Στο 31ο λεπτό ο Λούις Ρόμο, σουτάρει προς την εστία από την άκρη της περιοχής, αλλά δεν σημαδεύει σωστά και στέλνει τη μπάλα πολύ έξω από το αριστερό δοκάρι. Μετά από 4 λεπτά το Μεξικό ξανά πιέζει με τον Χιμένεζ να βρίσκεται αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και τραβά την σκανδάλη, αλλά η προσπάθεια του κόβεται υπέροχα από έναν αμυντικό.

2ο ημίχρονο

Η ισορροπία παραμένει και στο 2ο ημίχρονο, όμως στο 57ο λεπτό το Μεξικό διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπήρχε τίποτα με το παιχνίδι να συνεχίζεται. Στην συνέχεια ο αγώνας σταματά με τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR για να ελέγξει την φάση. Δεν αλλάζει απόφαση και πέναλτι δεν υπάρχει.  Το Μεξικό δεν σταμάτησε να πιέζει. Στο 65ο λεπτό, ο Χιμένεζ χάνει μεγάλη ευκαιρία, παίρνοντας το ριμπάουντ μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι! Αμέσως μετά στο 68ο λεπτό, το Εκουαδόρ με προσπάθεια του Βαλένσια να πηγαίνει στο κέντρο της εστίας, όμως ο  τερματοφύλακα είχε εύκολη δουλειά.

Στο 71ο λεπτό, ο Βάσκεθ, βρέθηκε σε μια καλή θέση για να σκοράρει. Κέρδισε λίγο χώρο και έπιασε ένα ευθύβολο σουτ από μακριά, σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας. Η καλή του προσπάθεια σταμάτησε στον Ντομίγκεζ, που έκανε μια καλή απόκρουση. Το σκορ έμεινε στο 0 μέχρι το τέλος, με τις ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις