Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πορτογαλία – Σλοβενία: Ποια ομάδα θα περάσει στους 8 του Euro;
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πορτογαλία – Σλοβενία: Ποια ομάδα θα περάσει στους 8 του Euro;

Πορτογαλία - Σλοβενία: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (1/7, 22:00 ώρα Ελλάδος) η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία για την φάση των 16 του Euro 2024 στο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ (Φρανκφούρτη). Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες μια φορά, με την Σλοβενία να είχε νικήσει 2-0 σε φιλικό αγώνα στις 26/3/2024.

Τα δεδομένα των ομάδων

Οι Πορτογάλοι δεν σκοπεύουν να χάσουν όπως κόντρα στην Γεωργία στους ομίλους, αλλά και με την Σλοβενία όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω.  Ήταν λογικό ένα τόσο άπειρο σύνολο να μην ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα κόντρα στους Γεωργιανούς, χαρακτηριστικό ήταν πως για πρώτη φορά στην ιστορία του Euro, ξεκίνησαν βασικοί τέσσερις παίκτες κάτω των 23 ετών. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ ο μεσοεπιθετικός Λεάο εξέτισε και επανέρχεται στην αρχική σύνθεση. Επιστρέφουν όλοι οι βασικοί στα πλάνα του κόουτς Μαρτίνεθ, ο οποίος θα κατασταλάξει στο 4-2-3-1.

Από την άλλη, κανονικά θα αγωνιστούν οι Έλσνικ και Σέσκο που αντιμετώπιζαν ενοχλήσεις, ούτε τώρα αναμένεται να λείψουν. Αυτός που θα απουσιάσει σίγουρα είναι ο αριστερός μπακ Γιάνζα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Ο Μπάλκοβετς αναμένεται να καλύψει το κενό του. Δεν αλλάζει το 4-4-2 ο κόουτς Κεκ, Σπόραρ και Σέσκο θα είναι η δυάδα κρούσης στην επίθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις