Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 13χρονη κεραυνός Ποσείδι: Θρήνος για τη Δωροθέα, τι είπε ο ιατροδικαστής
ΕΛΛΑΔΑ

13χρονη κεραυνός Ποσείδι: Θρήνος για τη Δωροθέα, τι είπε ο ιατροδικαστής

13χρονη κεραυνός Ποσείδι: "Ο αδελφός μου και η νύφη μου μου δεν έχουν καμία ευθύνη"

Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο τραγικός θάνατος της 13χρονης Δωροθέας στη Χαλκιδική, την οποία χτύπησε κεραυνός σε παραλία στο Ποσείδι, μπροστά στα μάτια των γονιών της. Είναι απόγευμα Παρασκευής και στην παραλία αρχίζει έντονη βροχή. Η 13χρονη κολυμπάει μαζί με τη μητέρα της όταν ξαφνικά είδαν να έρχεται μπουρίνι και όσοι ήταν μέσα στη θάλασσα, βγήκαν στην ακτή. Αυτό ακριβώς έκανε και το 13χρονο κορίτσι. Βρεγμένο όπως ήταν άρχισε να κατευθύνεται προς το αμάξι μαζί με τους γονείς της. Δεν πρόλαβε να κάνει μερικά βήματα στην άμμο όταν ξαφνικά ένας κεραυνός τη χτύπησε μπροστά στα μάτια των γονιών της. “Ο κεραυνός έπεσε όλος πάνω της και το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε” λέει στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega ο πατέρας της 13χρονης από τη Χαλκιδική.

“Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε”. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήγε στη θάλασσα με τη γυναίκα και το παιδί του. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα ξαφνικό μπουρίνι, από αυτά που συχνά χτυπούν την Χαλκιδική, θα προξενούσε τέτοια ασύλληπτη τραγωδία. “Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη”, λέει ο πατέρας της. Επί 45 λεπτά εκπαιδευμένοι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί, το οποίο όμως δεν είχε σφυγμό.

“Τι να σας πω τώρα. Κι εγώ συγκλονισμένος είμαι. Αυτό πρέπει να έχει ακαριαία και δεν μπορέσαμε παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια”, είπε ο Γιώργος Κοντός, συντονιστής ΕΚΑΒ Χαλκιδικής. Το κορίτσι μεταφέρεται μέσα σε λίγα λεπτά στο Κέντρο Υγείας της Κασσάνδρας εκεί όπου οι προσπάθειες συνεχίζονται χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μητέρα 13χρονης: “Η κόρη μου είχε όνειρα και φιλοδοξίες, ήταν πολύ αγαπητή”

Συγκλονιστικά είναι και όσα λέει η μητέρα του κοριτσιού, στην εκπομπή “T-live” του Alpha. “Μόλις χάλασε ο καιρός, βγήκαμε από τη θάλασσα. Είχαμε να περπατήσουμε μια απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια για να φτάσουμε στο αμάξι, γιατί κανονικό ΙΧ δεν είχε πρόσβαση στην παραλία. Ενώ είχαμε περπατήσει ήδη 10 λεπτά, η κόρη μου χτυπήθηκε από κεραυνό στο κεφάλι. Εγώ ήμουν περίπου 1 μέτρο πίσω της, πέσαμε κάτω και οι δύο. Εγώ σηκώθηκα, αυτή ποτέ. Ο πατέρας της ήταν από πίσω και τα είδε όλα. Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην παραλία, όπως ειπώθηκε λανθασμένα. Το ασθενοφόρο ήρθε 20 λεπτά αργότερα, αλλά ήταν αργά. Η κόρη μου είχε όνειρα και φιλοδοξίες. Μια πολύ καλή μαθήτρια και αθλήτρια. Ασχολούνται με το σκάκι, είχε πάρει και κύπελλα, αγαπητή σε όλους”, λέει η μητέρα.

Ραγίζει καρδιές το γράμμα της 13χρονης

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε αυτό το 13χρονο αγγελούδι που ήταν γεμάτο ζωή και αγάπη για το σχολείο, τον αθλητισμό και τον χορό. Ραγίζει καρδιές αυτό το γράμμα που είχε γράψει πριν από μερικές ημέρες στην αγαπημένη του δασκάλα, όπου της ευχόταν καλό καλοκαίρι.

“Αγαπητή κυρία,

Είστε από τους αγαπημένους μου καθηγητές. Αν και το μάθημα της Ιστορίας δεν μου αρέσει καθόλου, φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που μου φάνηκε ενδιαφέρον. Μακάρι όλοι οι καθηγητές να ήταν σας εσάς.

Μακάρι να είστε και του χρόνου. Πάντως αν δεν είστε να ξέρετε ότι δεν θα σας ξεχάσω ποτέ! Καλό καλοκαίρι με πολύ πολύ αγάπη η μαθήτρια σας”.

Δύο εβδομάδες μετά, αυτό το υπέροχο πλάσμα θα χάσει τόσο άδικα τη ζωή του. Η 13χρονη Δωροθέα -δώρο Θεού όπως σημαίνει το όνομα της- ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

Αύριο σε κλίμα οδύνης θα τελεστεί η κηδεία του 13χρονου παιδιού.

“Ο ιατροδικαστής είπε ότι προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα στο μαγιό”

Νέες πληροφορίες που έρχονται στο “φως” για την τραγική ημέρα αναφέρουν ότι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το δυστύχημα προκλήθηκε από μια μεταλλική χάντρα στο μαγιό του κοριτσιού.

Ο θείος της 13χρονης, μιλώντας στο MEGA είπε: «Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο αδελφός μου και η νύφη μου με το παιδί αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ο αδελφός μου πήρε τη γυναίκα του και τη μικρή και βγήκαν αμέσως από τη θάλασσα και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο. Η παράλια δεν είναι προσβάσιμη με τα πόδια και χρειάζεται περίπου δέκα λεπτά περπάτημα για να φτάσεις στον δρόμο. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς το αυτοκίνητο ο κεραυνός χτύπησε την ανιψιά μου. Το ωστικό κύμα έριξε κάτω και τη νύφη μου που ευτυχώς δεν έφερε τραύματα. Αν και οι διασώστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο το παιδί δεν επανήλθε».

«Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από μία μεταλλική χάντρα μεγέθους κουμπιού που βρισκόταν στο μαγιό του παιδιού. Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό. Ο αδελφός μου και η νύφη μου μου δεν έχουν καμία ευθύνη. Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε. Βγήκαν κατευθείαν από τη θάλασσα μόλις χάλασε ο καιρός και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο. Δεν ισχύει ότι κολυμπούσαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί», κατέληξε ο θείος του κοριτσιού που χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις