Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιές τώρα Ελλάδα 1/7: Συναγερμός σε Κω και Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές τώρα Ελλάδα 1/7: Συναγερμός σε Κω και Χίο

Φωτιές τώρα Ελλάδα 1/7: Mηνύματα από το 112 σε Κω και Χίο - Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης

Μάχη για μια ακόμη ημέρα δίνουν με τις φλόγες πυροσβέστες και εθελοντές, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται- κυρίως- σε Κω και Χίο όπου η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Μονεμβασιά και Ηράκλειο Κρήτης. Η πυρκαγιά στην Κω είναι σε εξέλιξη με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και να επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις που είναι 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με σχετικές πηγές, τα σημεία όπου καίνε οι φλόγες είναι διάσπαρτα. Επίσης, όπως επισημάνουν τα τοπικά μέσα, κατόπιν του μηνύματος από το 112 που εστάλη, όσοι τουρίστες και κάτοικοι είναι στην Καρδάμαινα και δεν έχουν όχημα, μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να απομακρυνθούν.

Ήχησε το 112

Η φωτιά στη Χίο ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 89 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα ενώ συνδρομή υπάρχει από υδροφόρες. Το 112 έστειλε μήνυμα για τις φωτιές τόσο στην Κω όσο και στη Χίο.

«Ενεργοποίηση 112. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κω απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έλαβαν όσοι είναι στην Κω. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στη Χίο. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι Χίου απομακρυνθείτε προς παραλία Μετοχίου‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» έγραψε το μήνυμα σε όσους είναι στη Χίο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις