Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κως φωτιά: Ελικόπτερο επιχειρεί στο μέτωπο
ΕΛΛΑΔΑ

Κως φωτιά: Ελικόπτερο επιχειρεί στο μέτωπο

Κως φωτιά: Στο σημείο έχουν καταφθάσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο - Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Χίο

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας, (1/07) στην Κω, σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο της πυρκαγιάς, στην περιοχή Αντιμάχεια έχουν καταφθάσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο. Στην περιοχή που καίγεται χορτολιβαδική έκταση και στην οποία δεν υπάρχουν κοντά σπίτια επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα ελικόπτερο, υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και μηχανήματα έργου. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα στο νησί της Χίου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 14 οχήματα στο πύρινο μέτωπο και 5 υδροφόρες, 5 ομάδες πεζοπόρο ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν ακόμη από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Το 112 έστειλε μήνυμα για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη. Το μήνυμα ενημέρωνε για την πυρκαγιά και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Τι αναφέρει ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χίου, Γιώργος Ζώας, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται νότια με ταχύτητα, απειλώντας κατοικίες και περιουσίες. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ζώα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία, κάποιες από τις οποίες βρίσκονται κοντά σε κατοικίες. Οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 να μεταβούν στην παραλία Μετόχι, όπου θα υπάρχει μέσο μεταφοράς για την ασφαλή εκκένωσή τους. Η πυρκαγιά καίει κυρίως δασική και αγροτική έκταση, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάλλουν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, καθιστώντας την αντιμετώπισή της ακόμη πιο δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ο κ. Ζώας τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή και να παραμείνουν ασφαλείς. Οι αρμόδιες αρχές καλούν τον κόσμο να μην πλησιάζει την περιοχή της πυρκαγιάς και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους. Η Πολιτική Προστασία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό της πυρκαγιάς και την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους. Σιδηρούντα έίναι ένα χωριό του δήμου Χίου του νομού Χίου. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της Χίου, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις