Κρήτη φωτιά τώρα: Νέα μέτωπα σε Κατωφύγι και Ξενιάκος – Ήχησε το 112

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη φωτιά τώρα: Νέα μέτωπα σε Κατωφύγι και Ξενιάκος – Ήχησε το 112

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Κρήτη φωτιά τώρα: Νέος συναγερμός για Κατωφύγι και Ξενιάκος - Σε ύφεση η πυρκαγιά του Δήμου Γόρτυνας

01.07.2024 | 20:05

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ένα νέο πύρινο μέτωπο έχει ξεσπάσει στο Κατωφύγι του Δήμου Βιάννου, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, επιτόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ στους κατοίκους εστάλη μήνυμα μέσω του «112» να φύγουν από τις περιοχές Κατωφύγι και Ξενιάκος και να απομακρυνθούν προς Πλατεία και Εμπάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί να σηκωθούν και εναέρια μέσα, ώστε να κατασβέσουν τη φωτιά.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι (1/07), σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, κοντά στους Αγίους Δέκα. Στην επιχείρηση από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από στεριά και αέρος, αλλά και τεχνικά μέσα και υδροφόρες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν και να επιχειρούν στο σημείο, που βρίσκεται κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.

Στάλθηκε 112 προς τους κατοίκους του δήμου Γόρτυνας

Μάλιστα σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, Γιάννη Λεονταράκη, ο κίνδυνος να φτάσουν οι φλόγες στον Αρχαιολογικό χώρο ήταν ορατός, πλην όμως η άμεση κινητοποίηση και η καθοριστική, όπως τόνισε, συμβολή των εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις, εξάλειψε κάθε ενδεχόμενο. Επιπλέον, υπήρξε εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση μέσω του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ετικέτες
Exit mobile version