Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Γαλλικό τοστ συνταγή: Το πιο νόστιμο πρωινό
PLUS

Γαλλικό τοστ συνταγή: Το πιο νόστιμο πρωινό

Φτιάξτε αυτή την εκπληκτική συνταγή γαλλικού τοστ στο air fryer..

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια από τις αγαπημένες μας συνταγές πρωινού που σερβίρεται με σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα μούρα και λίγη ζάχαρη άχνη. Το γαλλικό τοστ αρέσει σε όλους. Οι τραγανές άκρες και το αφράτο εσωτερικό του είναι ακαταμάχητα. Παραδοσιακά το γαλλικό τοστ τηγανίζεται σε βούτυρο ή λάδι, αλλά η χρήση του air fryer μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη γεύση και υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά ψωμιά, φρούτα και γαρνιτούρες. Είστε έτοιμοι να φτιάξετε ένα από τα αγαπημένα πρωινά στο air fryer;

Υλικά

6 χοντρές φέτες ψωμιού

3 αυγά

1 φλ. πλήρες γάλα

Λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη

Σκόνη κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ψωμί σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, βουτάμε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα των αυγών και από τις δυο πλευρές. Προσοχή να μην αφήσετε πολλή ώρα το ψωμί στο μείγμα και μουλιάσει, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ωραίο. Ύστερα βάζουμε τις φέτες στον κάδο του air fryer και μαγειρεύουμε για 8 λεπτά στους 180°C.. Δεν χρειάζεται προθέρμανση. Θυμηθείτε να γυρίσετε το τοστ στη μέση του χρόνου μαγειρέματος για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Για να το σερβίρετε

Το γαλλικό τοστ είναι νόστιμο από μόνο του, αλλά μπορείτε να το συνοδέψετε με τα παρακάτω:

Φρέσκα φρούτα: μούρα, μπανάνες, μήλα

Γιαούρτι

Ζάχαρη άχνη, λιωμένη σοκολάτα

Σιρόπι σφενδάμου, μέλι, αγαύη ή μαρμελάδα φρούτων

Μπέικον, λουκάνικο ή ζαμπόν

Αυγά ομελέτα ή τηγανητά

Πατάτες

Συμβουλές

Δεν χρειάζεται προθέρμανση. Χρησιμοποιήστε χοντρές φέτες ψωμιού.

Μην γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι: Αφήστε χώρο ανάμεσα στις φέτες για ροή του αέρα. Μαγειρέψτε σε παρτίδες εάν χρειάζεται.

Ψεκάστε ή αλείψτε το καλάθι με λάδι εναλλακτικά στρώστε λαδόκολλα γιατί από την αρχή το γαλλικό τοστ τείνει να κολλάει.

Μην μουλιάζετε το ψωμί στο μείγμα των αυγών για πολλή ώρα, για να μην μουσκέψει. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για το μαγείρεμα και μπορεί να μην έχει ωραίο αποτελέσμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις