Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

03

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποχώρηση Παπαδημούλη: Η ανάρτηση του πολιτικού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρηση Παπαδημούλη: Η ανάρτηση του πολιτικού

Αποχώρηση Παπαδημούλη: «Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα ως ενεργός πολίτης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter

Την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική «μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου», ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα ως ενεργός πολίτης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παπαδημούλης.

«Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με μεγάλες πλειοψηφίες – μόνος Έλληνας και μόνος από την Αριστερά – και τρεις θητείες ως ευρωβουλευτής (2004-2009, 2014-2019, 2019-2024), αποχωρώ από την ενεργό πολιτική. Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα, να υπηρετώ τις ίδιες αξίες ως ενεργός πολίτης» λέει στην ανάρτησή του. Παράλληλα, προσθέτει και ένα σύνδεσμο με τον δημόσιο απολογισμό του.

Σύντομο βιογραφικό του πολιτικού

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (Αθήνα, 21 Μαρτίου 1955) είναι Έλληνας πολιτικός, ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, ο οποίος από το 2014 διατελεί ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και εργάστηκε επί σειρά ετών ως πολιτικός μηχανικός και στέλεχος επιχειρήσεων (1980-2004). Eίναι νυμφευμένος με τη Νάντια Σουμπασάκη και έχουν δυο παιδιά.

Είχε εκλεγεί βουλευτής στην περιφέρεια Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2009, του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012. Παραιτήθηκε από το αξίωμα στις 2 Μαΐου 2014, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις ευρωεκλογές του 2014 εξελέγη ευρωβουλευτής με 200.611 σταυρούς προτίμησης. Μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, εκλέχθηκε ομόφωνα επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις