Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καραμανλής Πολεμικό Μουσείο: Αλαζονική η ελληνική κρίση – Η Τουρκία μας απειλεί ευθέως
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής Πολεμικό Μουσείο: Αλαζονική η ελληνική κρίση – Η Τουρκία μας απειλεί ευθέως

Καραμανλής Πολεμικό Μουσείο: Επίθεση Καραμανλή στην κυβέρνηση

Μετά τους «κεραυνούς» του Αντώνη Σαμαρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο, στο βήμα ανέβηκε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επίσης εξαπέλυσε βέλη κατά του πρωθυπουργού επικεντρώνοντας κυρίως στην εξωτερική πολιτική που ακολουθεί. «Το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών όπως βέβαια και των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία ήρθαν να επιβεβαιώσουν με ηχηρό τρόπο αυτό που γνωρίζουμε και βιώνουμε εδώ και χρόνια. Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε, για την οποία αγωνιστήκαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση», ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Για την Τουρκία είπε: «Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας η επιχείρηση διερεύνησης της ατζέντα η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι απροκάλυπτες. Μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορεί να το βλέπουν αυτό. Η Τουρκία ευθέως απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναθεωρητικό σχέδιο, αποδεικνύεται από την παρουσία της στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και τα Βαλκάνια». Χαρακτήρισε αδιανόητη τη σύσταση συνυποσχετικού για την Χάγη και είπε ακόμη πως «Βήμα βήμα δημιουργείται προηγούμενο». Για αυτό όπως τόνισε χρειάζονται «καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία». «Τα σημάδια της κρίσης στην Ευρώπη είναι ορατά από καιρό και έγιναν ορατά και αυταπόδεικτα. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους στο όνομα μίας άκαμπτης δημοσιονομικής αυστηρότητας διέρρηξε το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που ήταν όμως το θεμέλιο της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής ομαλότητας», πρόσθεσε.

Αλαζονική και εσφαλμένη η ελληνική κρίση

Αναφερόμενος στις ελληνικές πρακτικές στα διεθνή ζητήματα, σχολίασε: «Με αποκορύφωμα την αλαζονική, κοντόφθαλμη, τιμωρητική και οικονομικά εσφαλμένη αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, η ΕΕ απαρνήθηκε μία από τις θεμελιώδεις αρχές της. Τη σύγκληση μεταξύ των χωρών, δηλαδή τον επιμερισμό των κινδύνων από την έκθεση σε κρίσεις χρέους». Και συνέχισε: «Η κατηγορηματική και ομόθυμη καταδίκη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δεν επαρκεί ως δικαιολογία για την υιοθέτηση ολοένα και πιο επιθετικής και άκαμπτης στάσης σε ό,τι αφορά στη διαχείριση και τη διαιώνιση του πολέμου».

Παράλληλα ανέφερε: «Αντί η Ευρώπη να πρωταγωνιστεί για την κατάπαυση του πυρός και αναζήτηση λύσης στη βάση των συμφωνιών του Μινσκ συχνά υπερθεματίζει σε φιλοπόλεμη συμπεριφορά. Αυτό όμως θα οδηγήσει πιθανότητα είτε σε διαρκή και περεταίρω κλιμάκωση της σύγκρουσης είτε σε αναζήτηση διεξόδου σε μεταγενέστερο χρόνο όμως υπό ακόμα δυσμενέστερες συνθήκες με κύριο θύμα και την Ουκρανία και το λαό της αλλά και την Ευρώπη που βλέπει μετά από 80 χρόνια την απειλή ενός γενικευμένου πολέμου στο έδαφός της να πλησιάζει», ανέφερε ακόμα».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καραμανλής, έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνησης αναφορικά με τα εθνικά θέματα μιλώντας για «αλυτρωτικές διαθέσεις και υπονόμευση των σχέσεων καλής γειτονίας», τόνισε πως «είναι ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα και προς τα Τίρανα και προς τα Σκόπια. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές και επισύρουν συνέπειες. Με την πρόσθετη υπενθύμιση πως ο δρόμος τους προς την Ευρώπη εξαρτάται από την Ελλάδα. Καθαρές κουβέντες. Καθαροί λογαριασμοί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις