Παραίτηση Κατρίνη: Η επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Κατρίνη: Η επιστολή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Παραίτηση Κατρίνη: Αποχώρησε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μετά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία

01.07.2024 | 16:46

Την παραίτησή του από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο Μιχάλης Κατρίνης. Όπως είχε προαναγγείλει ο κ. Κατρίνης για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης, καθώς δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος κόντρα στον κ. Ανδρουλάκη και ταυτόχρονα να παραμένει κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, έστειλε επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται. Ο κ. Κατρίνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ανδρουλάκη τόσο για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, όσο και για την παραίτησή του.

Η επιστολή Κατρίνη:

«Βουλευτής Ηλείας

Προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για λόγους πολιτικής αρχής και ηθικής τάξης.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Κατρίνης»

Η Χ. Τρικούπη αναφέρει ότι δεν θα γίνει ευρύτερος ανασχηματισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Για την θέση Κατρίνη προαλείφεται πιθανότατα ο Παν. Δουδωνής ή ο Π. Χρηστίδης.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Με συνείδηση της ευθύνης και επίγνωση της κρισιμότητας της εποχής για τη χώρα και τη δημοκρατική παράταξη, ανακοινώνω την απόφασή μου να συμμετάσχω ως υποψήφιος Πρόεδρος στη διαδικασία εκλογής για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος μου είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει.
Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας.
Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική.
Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση:
Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών.

Exit mobile version