Όταν κλαίει ο Ρονάλντο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όταν κλαίει ο Ρονάλντο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Οι αληθινοί άντρες κλαίνε, Κριστιάνο Ρονάλντο σε αγαπώ»

02.07.2024 | 22:41

Το βράδυ της Δευτέρας(1/6) ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραλίγο να πληγώσει τον κόσμο της Πορτογαλίας με το χαμένο πέναλτι στο 105΄ στο ματς με τη Σλοβενία για την πρόκριση στους «8» του EURO 2024. Ο άσος της Αλ νασρ ξέσπασε σε κλάματα και ο Ράιαν Γκαρσία αμέσως έκανε μια ανάρτηση στα social media για να στηρίξει των Πορτογάλο.

Ο 25χρονος πυγμάχος με τους εκατομμύρια ακολούθους υποστήριξε πως οι πραγματικοί άντρες κλαίνε, ενώ έστειλε και την αγάπη του στον 38χρονο ποδοσφαιριστή: «Οι αληθινοί άντρες κλαίνε. Κριστιάνο Ρονάλντο σε αγαπώ. Συνέχισε να προσπαθείς και να πιστεύεις».

Θυμίζουμε ότι η Πορτογαλία προκρίθηκε στους «8» με σταρ της βραδιάς των γκολκίπερ της Πόρτο που απέκρουσε τα πέναλτι των Ίλισιτς, Μπάλκοβετς και Βέρμπιτς. Οι Πορτογάλοι θα αναμετρηθούν με τη Γαλλία στις 5/7 στις 22.00

Μαρτίνεθ: «Έδωσε σε όλους μας ένα μάθημα ο Ρονάλντο, νιώσαμε περήφανοι για εκείνον»

Τι κι αν έχει παίξει πάνω από 1.000 ματς στην καριέρα του, αυτό απέναντι στη Σλοβενία για τους «16» του Euro 2024 ήταν σίγουρα από τα πιο περίεργα για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έχασε αρκετές ευκαιρίες, αστόχησε σε πέναλτι στην παράταση και ξέσπασε σε κλάματα, όμως, ήταν εύστοχος στην ψυχοφθόρα διαδικασία και η Πορτογαλία με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στις δηλώσεις του ανέφερε πως άπαντες είναι περήφανοι για τον CR7, ενώ στάθηκε στον τρόπο που αντέδρασε και συνέχισε το ματς μετά τη χαμένη εκτέλεση του πέναλτι.«Δεν χρειάζεται να νοιάζεται τόσο πολύ και γι’ αυτό τον ευχαριστώ που είναι όπως είναι, που νοιαζόταν για την ομάδα… Ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα χτυπήσει πέναλτι και να μας δείξει τον δρόμο προς στη νίκη», είπε αρχικά και συνέχισε:«Νομίζω ότι όλοι νιώσαμε πολύ περήφανοι για τον αρχηγό μας. Στα αποδυτήρια όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με αυτό που έκανε.

Νομίζω ότι μας έδωσε όλους ένα μάθημα, ότι πρέπει να ζούμε κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Πρέπει να έχεις πραγματικά υψηλά πρότυπα και να μην τα παρατάς ποτέ, η ζωή και το ποδόσφαιρο σου χαρίζουν δύσκολες στιγμές και ο τρόπος που αντέδρασε είναι ένα πραγματικό παράδειγμα για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο», ενώ πρόσθεσε:«Δεν θέλουμε ρεπό, θέλουμε να είμαστε εδώ, τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι και επικεντρωμένοι στη Γαλλία… αυτό το Euro είναι “καυτό” και τρεις μέρες είναι αρκετές για να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδιΗ Γαλλία είναι πολύ δυνατή και τα πράγματα τείνουν να γίνονται πιο δύσκολα αμυντικά, αλλά στην επίθεση ίσως υπάρχει περισσότερος χώρος πίσω από τις γραμμές. Άρα αυτός είναι πιο δυνατός αντίπαλος και μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, αλλά είναι καλύτερος αντίπαλος γιατί θα έχεις και περισσότερες ευκαιρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρτίνεθ.

Το BBC δεν έδειξε να συγκινείται τόσο με την αντίδραση του Ρονάλντο και τον “πίκαρε” με μια ατάκα που προκάλεσε σάλο στα social media. Συγκεκριμένα όταν έδειξε σε επανάληψη το πέναλτι έβαλε τη λεζάντα “Misstiano Penaldo”.

Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε την έκρηξη του Τζον Τέρι που με story στο Instagram έγραψε “BBC αυτό είναι ντροπή”.

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μοιράστηκε στα social media μία αποθεωτική δημοσίευση για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον γνωστό Ιρλανδό μαχητή του UFC να δηλώνει πως ο Πορτογάλος σταρ είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει πατήσει το πόδι του στη Γη.

Συγκεκριμένα ο ΜακΓκρέγκορ δήλωσε: “Πραγματικό πάθος για την χώρα! Κριστιάνο είσαι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που πάτησε το πόδι του στη Γη! Ο θεός να σε έχει καλά αδερφέ μου! Το παρελθόν είναι δοξασμένο! Το παρόν είναι η ιστορία”.

Αδερφή Ρονάλντο: “Ήταν η στιγμή που είδε τη μητέρα μας στην οθόνη”

Η αδερφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο, μέσω instagram story αναφέρθηκε στο κλάμα του Πορτογάλου σταρ, εξηγώντας πως ήταν η στιγμή που αντίκρισε τη μητέρα τους να δακρύζει. “Ήταν όταν είδε τη μητέρα μας στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου. Ξέρεις τι σημαίνει; Δεν ξέρεις… Κανείς δεν θα μάθει ποτέ… Δεν είναι όλα ποδόσφαιρο, φήμη και λεφτά”.

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro»

O Κριστιάνο Ρονάλντο μίλησε για την πρόκριση της Πορτογαλίας απέναντι στην Σλοβενία και την απόδοση που είχε στο παιχνίδι, με τον CR7 να αποκαλύπτει ότι το Euro 2024 θα είναι το τελευταίο του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραλίγο να είναι ο μοιραίος ποδοσφαιριστής της Πορτογαλίας στην αναμέτρηση ενάντια στην Σλοβενία, καθώς ο 39χρονος star αστόχησε σε πέναλτι, ενώ γενικότερα η απόδοση του δεν ήταν και η καλύτερη. Ωστόσο οι Ίβηρες με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας να μιλά για τον αγώνα και την εμφάνιση του.

Στα λόγια του μάλιστα ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποκάλυψε πως το φετινό Euro θα είναι το τελευταίο της καριέρας του. «Η αρχική λύπη και η τελική χαρά, είναι αυτά που δίνει το ποδόσφαιρο. Είναι ανεξήγητες στιγμές, αλλά αυτό συμβαίνει. Θα μπορούσα να είχα δώσει προβάδισμα στην ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερα. Ολην την χρονιά δεν έχασα ούτε ένα πέναλτι και όταν το χρειαζόμουν περισσότερο, ο Όμπλακ το απέκρουσε. Είναι ένα συναίσθημα λύπης και χαράς ταυτόχρονα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η πρόκριση, η ομάδα το άξιζε.

Η Σλοβενία πέρασε σχεδόν όλο το ματς αμυνόμενη. Συγχαρητήρια στην ομάδα και ειδικά στον τερματοφύλακά μας, ο οποίος έκανε τρεις σπουδαίες αποκρούσεις. Ακόμη και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν τις… μέρες τους, στεναχωρήθηκα πολύ γιατί το χρειαζόταν η ομάδα. Θα έχουμε έναν δύσκολο αγώνα με την Γαλλία και θα πάμε στον… πόλεμο. Ποτέ δεν φοβήθηκα να αντιμετωπίσω τα πράγματα κατάματα και η παραίτηση είναι κάτι που δεν θα ακούσετε ποτέ να σχετίζεται με το όνομά μου. Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το τελευταίο μου Euro» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CR7.

 

Exit mobile version