Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

04

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΗΠΑ – Ουρουγουάη: Στους 8 του Copa Αmerica η ομάδα του Νούνιες
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Ουρουγουάη: Στους 8 του Copa Αmerica η ομάδα του Νούνιες

ΗΠΑ - Ουρουγουάη: Με γκολ του Ολιβέιρα πήραν το τρίποντο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τα ξημερώματα της Τρίτης (2/7) η ΗΠΑ αντιμετώπισε την Ουρουγουάη για την τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Copa America. Η Ουρουγουάη νίκησε με σκορ 1-0 και έκανε 3/3, με αποτέλεσμα να περάσει στην επόμενη φάση.  Να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά μετά από το 1993 οι δύο ομάδες ξαναπαίζουν αντιμέτωπες στην διοργάνωση.

Ο αγώνας

Πρώτη καλή φάση είχε η ΗΠΑ στο 13ο λεπτό με επίθεση από τα δεξιά μπαίνοντας στην μεγάλη περιοχή ο Ρέινα και κάνοντας παράλληλη σέντρα, με τον τερματοφύλακα της Ουρουγουάης να σταματά την φάση. Αμέσως μετά στο 34ο λεπτό, επίθεση είχαν οι φιλοξενούμενοι με το φάουλ να το εκτελούν γρήγορα να γίνεται σουτ, όμως η άμυνα ήταν εκεί και καθάρισαν την φάση. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχαμε άλλη φάση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0 να επικρατεί.

2ο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, πρώτη που έκανε επίθεση ήταν η Ουρουγουάη στο 50ο λεπτό, μετά από σέντρα στα δεξιά και με την κεφαλιά του Βίνα να περνάει άουτ. Στο 64ο λεπτό σπάει το ρόδι για την Ουρουγουάη και γίνεται το 1-0, έπειτα στημένο φάουλ από τα αριστερά σεντράρει του Ντε λα Κρούζ, πιάνει την κεφαλιά ο Αραούχο, αποκρούει ο τερματοφύλακας, με το ριμπάουντ να το παίρνει ο Ολιβέιρα και να σκοράρει.

Μετά από 10 λεπτά, επίθεση είχε η ΗΠΑ με τον τερματοφύλακα να βγαίνει από την εστία του, με το τέρμα να είναι άδειο, παίρνει πάσα ο Πούλισιτς με το σουτ του και η άμυνα να διώχνει με ασφάλεια. Η ΗΠΑ δεν σταμάτησε να πιέζει για την ισοφάριση, και στο 87ο λεπτό είχε και άλλη φάση με σουτ του Ράιτ, μέσα στην περιοχή, να κοντράρει και με το Ροσέτ να μαζεύει στην μπάλα. Το παιχνίδι τελείωσε με την Ουρουγουάη να παίρνει τρίποντο και την πρωτιά στον όμιλο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις