Κρούσμα διαφθοράς στις φυλακές Ιωαννίνων

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσμα διαφθοράς στις φυλακές Ιωαννίνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μεγάλη επιχείρηση των "αδιάφθορων"

02.07.2024 | 11:27

Σκάνδαλο μεγατόνων, που ξεπερνάει, κατά πολύ, όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, για τα κρούσματα διαφθοράς μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, στις φυλακές Ιωαννίνων, έχουν συλληφθεί τρεις πολιτικού υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων ο υποδιευθυντής, ένας αστυνομικός και τρία μέλη του κυκλώματος σκληρού Αλβανού κρατούμενου, τον οποίο φέρονται να βοηθούσαν σε παράνομες πράξεις με εμπόριο ναρκωτικών και είσπραξη χρημάτων!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αξιοποιώντας πληροφορίες,  που έφθασαν στα γραφεία τους, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ,  σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στις φυλακές Ιωαννίνων, κατά την οποία συνέλαβαν  τους τρεις πολιτικούς υπαλλήλους των φυλακών, ανάμεσά τους τον υποδιευθυντή, έναν αστυνομικό και τρία μέλη του κυκλώματος του  σκληρού Αλβανού κακοποιού, του αποκαλούμενου boss (αφεντικό). Βάσει των ίδιων στοιχείων φέρονται να τον  βοηθούσαν, ουσιαστικά, να διακινεί ναρκωτικά εκτός φυλακών και επέτρεπαν να του  πηγαίνουν δικοί του άνθρωποι,  μεγάλα χρηματικά ποσά στις φυλακές από το εμπόριο των ναρκωτικών.

Για τα ποσά αυτά, οι υπάλληλοι των φυλακών, φέρονται να προχωρούσαν σε ψευδείς βεβαιώσεις για το ακριβές ύψος τους! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον αστυνομικό,  είχε γνωρίσει ο σκληρός κακοποιός, που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών, όταν ο ένστολος  υπηρετούσε στο  Τμήμα Μεταγωγών. Τα χρήματα μετέφερε στον κακοποιό  η σύντροφός του και άλλη μία γυναίκα, ενώ συνελήφθη και ένας Ρομά, μέλος του κυκλώματος της διακίνησης εκτός φυλακών των ναρκωτικών. Από την Εισαγγελία, μόλις έλαβε γνώση των συνταρακτικών στοιχείων,  διετάχθη  να γίνει ευρύτερη έρευνα σε όλα τα κελιά και αυτό προκάλεσε μία πρόσκαιρη ένταση στις φυλακές καθώς διαμαρτυρήθηκαν οι άλλοι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σπίτια των υπαλλήλων των φυλακών βρέθηκαν χρηματικά ποσά,  που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Με την ολοκλήρωσή της, αναμένονται  πιθανότατα σήμερα οι επίσημες ανακοινώσεις από την Υπηρεσία  Εσωτερικών Υποθέσεων.

Exit mobile version