Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

04

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοπογράφος Ψυχικό – δολοφονία: «Έπαιρνε δουλειές που είναι καθαρές»
ΕΛΛΑΔΑ

Τοπογράφος Ψυχικό – δολοφονία: «Έπαιρνε δουλειές που είναι καθαρές»

Τοπογράφος Ψυχικό - δολοφονία: Οι δηλώσεις συναδέλφου του θύματος

Συνάδελφός του 54χρονου τοπογράφου που εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο Ψυχικό μίλησε στο T-Live, την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha. Ο ίδιος περιέγραψε το θύμα σαν έναν εξαιρετικό οικογενειάρχη και εξαιρετικό επαγγελματία. «Ο πιο έντιμος συνάδελφος αν ρωτήσετε τον τελευταίο παππού γιαγιά στο νησί θα σας πει τα καλύτερα λόγια», ανέφερε. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο 54χρονος είχε υποστεί ξυλοδαρμό πριν δύο χρόνια έξω από το σπίτι του στην Αθήνα, ξυλοδαρμό τον οποίο είχε καταγγείλει. «Πρόσεχε το νησί είναι επικίνδυνο», υποστήριξε ο συνάδελφός του ότι του είχε πει τότε ο 54χρονος. Συνέχισε την περιγραφή του λέγοντας ότι ήταν «ο πιο έντιμος μηχανικός και ίσως και άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Εντιμότατος, ακέραιος χαρακτήρας και στο επάγγελμά του». Μόνο καλά λόγια είχε και για τον συνέταιρό του που είχαν μαζί το τεχνικό γραφείο στο Ψυχικό. «Για τον συνέταιρό του έχω να πω ότι ήταν ο πιο αγνός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, είναι από μικρά παιδιά μαζί από τότε που τέλειωσαν το πανεπιστήμιο, σαν αδέλφια» και συμπλήρωσε: «Από τα καλύτερα τοπογραφικά γραφεία, έκανε τοπογραφικά και η δουλειά του ήταν εκεί.

Ούτε δικαιώματα είχε δώσει ούτε μπορούμε να φανταστούμε από πού προέρχεται αυτό που έγινε». Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου μίλησε και ο Δήμαρχος Μυκόνου, επίσης μηχανικός, περιγράφοντας έναν εξαίρετο επαγγελματία με τα καλύτερα τοπογραφικά μηχανήματα που είχε συνεργαστεί με όλους τους μηχανικούς των Κυκλάδων. «Είναι άσχημο. Είναι ένας τοπογράφος που έρχεται 20 χρόνια και κάνει τοπογραφικά. Έχει εργαλεία καλά και του ανέθεταν είτε μικρές, είτε μεγαλύτερες τοπογραφικές δουλειές. Ξέρω ότι έχει μετρήσει και τη μισή Αθήνα και τη βόρεια Ελλάδα. Ήταν ένα άτομο ευγενικό, καλοκάγαθο, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προβλήματα και δεν μπορούμε να φανταστούμε από που προέρχεται αυτό που συνέβη», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος Μυκόνου. «Τα τοπογραφικά έκανε, δεν έκανε λαμογιές ή λοβητούρες, ήταν καθαρό γραφείο. Έπαιρνε δουλειές που να είναι καθαρές.

 

«Δεν έδινε δικαίωμα»

Αν κάποιος του ανέθετε δουλειές που του ζητούσαν να αποτυπώσει κάτι άλλο, δεν το έκανε», προσέθεσε υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να αναζητείται το κίνητρο της δολοφονίας μόνο στη Μύκονο. «Δεν σημαίνει ότι αυτή δολοφονία που έγινε σε έναν άνθρωπο που δεν έχει πειράξει κανέναν ότι σχετίζεται με τη Μύκονο». Και πρόσθεσε: «Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έδινε δικαίωμα και ήταν ένα πολύ καλό γραφείο τοπογράφων. Ήρθε στη Μύκονο το 97-98. Όλοι οι μηχανικοί της Μυκόνου του αναθέταμε δουλειές. Δεν έχει κάνει κάτι ή να έχει πειράξει κάποιον που να πάει το μυαλό μας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις