Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

04

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βοιωτία φωτιά τώρα: Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία φωτιά τώρα: Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Βοιωτία φωτιά τώρα: Συνολικά εκδηλώθηκαν 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (2/7) σε χαμηλή βλάστηση στην Ασωπία Βοιωτίας. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 44 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές στη χώρα, από τις οποίες οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στο Γεράκι Ηρακλείου

Συνεχίζεται η επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων Ηρακλείου για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (1/7) στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στην Περιφέρεια του Ηρακλείου Κρήτης. Στο σημείο που στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση παραμένει το σύνολο των δυνάμεων που βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή , ενώ εξακολουθούν να πραγματοποιούν κατά διαστήματα ρίψεις νερού, δύο εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ωστόσο μέχρι στιγμής καίγεται χορτολιβαδική και δασική έκταση και δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Το έργο των πυροσβεστών και των πεζοπόρων τμημάτων που βρίσκονται στο σημείο, ενισχύουν τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις