Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

04

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κέικ σοκολάτας στο air fryer συνταγή: Το γλυκό που θα γίνει η νέα σου εμμονή
PLUS

Κέικ σοκολάτας στο air fryer συνταγή: Το γλυκό που θα γίνει η νέα σου εμμονή

Κέικ σοκολάτας στο air fryer συνταγή: Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας έχει και αυτό το υγρό κέικ σοκολάτας, ενώ η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα σας στείλει κατευθείαν στην κουζίνα.

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που ικανοποιεί τη λαχτάρα σας για σοκολάτα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Υγρό κέικ σοκολάτας στο air fryer είναι έτοιμο σε μόλις 8 λεπτά. Το πλεονέκτημα είναι ότι το air fryer μαγειρεύει γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να προθερμάνετε τον φούρνο. Φτιάχνεται με λίγα υλικά, αλλά για βέλτιστο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε εξαιρετικής ποιότητας 50% μαύρη σοκολάτα. Απολαύστε το ζεστό με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε επίσης να το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό ή φρέσκια σαντιγί για ένα λαχταριστό σοκολατένια αποτέλεσμα. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

140 γρ. βούτυρο

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

3 αυγά

45 γρ. αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)

Πικρό κακάο

sliced baked brownies on foiled tray

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να λιώνοντας τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε επίσης το μείγμα σοκολάτας και λιωμένου βουτύρου. Ανακατεύουμε καλά. Ύστερα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 1 ώρα στο ψυγείο (θα κάνει τα σουφλέ πιο νόστιμο). Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με κακάο. Επίσης βάζουμε τα φορμάκια στο ψυγείο. (Έτσι θα ξεκολλήσουν τέλεια).

Γεμίζουμε τα φορμάκια κατά τα 3/4 με τη ζύμη. Ψήνουμε σε στο air fryer στους 180 βαθμούς για 8 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν σχηματιστούν μικρές ρωγμές κατά μήκος και μόνο το κέντρο παραμένει ένας μικρός κύκλος που δείχνει την απαλή γέμιση. Βγάζουμε από το air fryer, αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Tips

Μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο ψυγείο έως 1 ημέρα, καλά σκεπασμένη.

Μπορείτε να τα καταψύξετε ωμά για έως και 3 μήνες. Όταν χρειαστεί να τα μαγειρέψετε, δεν θα χρειαστεί να τα ξεπαγώσετε. Το μαγείρεμα θα διαρκέσει μερικά λεπτά περισσότερο, περίπου 13-14 λεπτά.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα ή τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού ή μια πρέζα κανέλα ή πιπέρι τσίλι.

cooked food
Πηγή: Jenny.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις