Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μια ακόμη «μαύρη εβδομάδα» στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μια ακόμη «μαύρη εβδομάδα» στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας

Τα κέντρα της Άμεσης Δράσης δέχθηκαν 912 κλήσεις, οι αστυνομικοί διερεύνησαν 561 περιστατικά και προχώρησαν σε 400 συλλήψεις!

Ως μία ακόμη «μαύρη εβδομάδα» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καταγράφηκε αυτή που άρχισε στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 30 του ίδιου μήνα. Σε 165 γυναίκες, που βίωσαν τον εφιάλτη της βίας, πίσω από τους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους, χορηγήθηκε από την Αστυνομία η εφαρμογή panic button, ούτως ώστε σε περίπτωση οποιασδήποτε απόπειρα των δραστών να επαναλάβουν τα φρικαλέα αδικήματα, να μπορούν εκείνες να πατήσουν το κουμπί πανικού για να φθάσουν οι αστυνομικοί.

Χορηγήθηκαν οι εφαρμογές πανικού, λοιπόν, σε άλλες 165 γυναίκες, γιατί και αυτή την εβδομάδα της οποίας γίνεται απολογισμός από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, η κατάσταση ήταν δραματική δείχνοντας ότι παρά τις συλλήψεις και την ακόμη μεγαλύτερη ενεργοποίηση των Αρχών, η πληγή αιμορραγεί.

912 κλήσεις στην ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 912 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και χορηγήθηκε σε 165 γυναίκες θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, διαχειρίστηκαν 561 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 400 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν 5 θύματα σε δομές με οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και 27 θύματα σε ιατροδικαστή ή νοσοκομείο.

Τα ασφαλή σπίτια

«Υπενθυμίζεται ότι», προστίθεται στην επίσημη ενημέρωση «ότι με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safe houses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους, που χρειάζονται προστασία».

Οι άλλες πηγές

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν δράσεις και για τις άλλες τρεις αιμορραγούσες πληγές της κοινωνίας, που είναι η εγκληματικότητα, η παραβατικότητα ανηλίκων, καθώς και το μέγα θέμα της οδικής ασφάλειας των πολιτών. Για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, σε ολόκληρη τη χώρα, από 24 έως 30 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκαν 542 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες: Ελέγχθηκαν 115.603 άτομα, προσήχθησαν 5.543 και συνελήφθησαν –2.262.

Εξιχνιάσεις

Επίσης, ενδεικτικά, λέει η ΕΛ.ΑΣ., εξιχνιάστηκαν 210 κλοπές – διαρρήξεις, 18 απάτες, 35 κλοπές τροχοφόρων, 23 ληστείες, 6 απάτες με υπολογιστή καθώς και 534 υποθέσεις περί όπλων και 258, περί ναρκωτικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις