Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

05

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρία τηλεφωνήματα που κόστισαν 80.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρία τηλεφωνήματα που κόστισαν 80.000 ευρώ

Συμμορίες απατεώνων που παρίσταναν τους γιατρούς απέσπασαν με μόλις τρία τηλεφωνήματα 80.000 ευρώ.

Ογδόντα χιλιάδες ευρώ, μόνο με τρεις τηλεφωνικές κλήσεις! Ποιοι βγάζουν αυτά τα χρήματα μόνο με τηλεφωνήματα, ίσως αναρωτηθείτε. Η απάντηση, ωστόσο, με αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και δεν λένε να σταματήσουν, είναι μόνο μία. Μα, οι «γιατροί»!  Αυτοί οι εγκέφαλοι των κυκλωμάτων, που, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις «παράπλευρες απώλειες» των συλλήψεων αυτών, που χρησιμοποιούν για να εισπράξουν τα «νοσήλια» από τα έντρομα, άτυχα θύματα, παριστάνουν τους χειρουργούς νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Που, δήθεν, επειδή τάχα τραυματίστηκε βαριά συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων, πρέπει να προχωρήσουν σε επέμβαση, αλλά… που τα χρήματα για τα αναλώσιμα υλικά! Και πείθονται και σπεύδουν να τα παραδώσουν οι γονείς η οι παππούδες. Σε Άρτα και Νάουσα έριξαν δίχτυα αυτή τη φορά, οι δράστες της απάτης. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής, ταυτοποίησαν, λέει η Αστυνομία, τα στοιχεία δύο αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία.

Εγκληματική οργάνωση

«Όπως διακριβώθηκε», επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ., «οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία δρούσαν σε διάφορες περιοχές ανά την Επικράτεια. Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες (κυρίως ηλικιωμένων) πολιτών, ότι δέχθηκαν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από άγνωστους, οι οποίοι προσποιούνταν ότι είναι ιατροί νοσοκομείου και ζητούσαν χρήματα προκειμένου το παιδί τους να υποβληθεί επειγόντως σε χειρουργική επέμβαση, λόγω ατυχήματος που είχε υποστεί.

Με το παραπάνω πρόσχημα διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί παρέλαβαν: · Την 12/06/2024, χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ από ηλικιωμένη σε χωριό της Άρτας, για ατύχημα της κόρης της εντός της οικίας και την 27/6/2024, χρηματικό ποσό 7.000 ευρώ από ηλικιωμένη σε περιοχή της Άρτας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα της κόρης της». Και ενώ η Αστυνομία τους αναζητά, η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας και οι εγκέφαλοι στη Βουλγαρία, ξεκοκαλίζουν τα…νοσήλια! Τις ίδιες ώρες, από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος γυναίκας, που έγινε σε περιοχή της Ημαθίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα-έχουν αντιγράψει τη μέθοδο και ημεδαποί- τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Το τηλεφώνημα του τρόμου

«Ειδικότερα», πληροφορεί η Αστυνομία, «το απόγευμα της 22ας Ιουνίου 2024, συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και προσποιούμενος τον γιατρό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή του. Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας και πάλι, εξιχνιάστηκε κι άλλη απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, σε περιοχή της Ημαθίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Εδώ, συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη, προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί. Ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί δήθεν σε άμεση χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Η… επωδός

Και η μόνιμη επωδός της Αστυνομίας: «Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις