Αυγενάκης – Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το επεισόδιο με τον βουλευτή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης – Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Παρέμβαση Εισαγγελέα για το επεισόδιο με τον βουλευτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Αυγενάκης - Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος: Αρνείται να παραδώσει την έδρα του ο βουλευτής

03.07.2024 | 15:39

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τίθεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το επεισόδιο του πρώην υπουργού με υπάλληλο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” και τον σάλο που ξέσπασε. Σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή επικυρώνει την αποπομπή του βουλευτή. Ο πρώην υπουργός βρέθηκε νωρίτερα στη Βουλή, όπου συναντήθηκε με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, και έδωσε εξηγήσεις. Στη συνέχεια, πήγε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Το κλίμα για τον Λευτέρη Αυγενάκη ήταν ιδιαίτερα βαρύ, με τον πρωθυπουργό να εμφανιζόταν ενοχλημένος και δυσαρεστημένος με την συμπεριφορά του βουλευτή, ενώ τον κυβερνητικό τόνο είχε δώσει νωρίτερα και ο Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Ωστόσο, δεν παραδίδει την έδρα του ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά την απόφαση για την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του: «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη». Και ξεκαθαρίζει: «Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Θα παρέμβει η Εισαγγελία

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε το επεισόδιο στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος με πρωταγωνιστή τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως:

– Βία κατά υπαλλήλου
– Διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης
– Παράνομη βία
– Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.
Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και μετά από την υποβολή σχετικής αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε την αποπομπή του

Την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησαν με ανακοινώσεις τους και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαγράψει τον βουλευτή από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα αλλά και να δεσμευτεί ότι δεν θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του. “Ο Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη” ανέφερε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του. “Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα” προστίθεται στην ανακοίνωση. “Η “συγγνώμη” του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής” σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Τέλος, το ΚΚΕ δήλωσε πως “αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την “πύλη εξόδου” της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί”.

Η συγγνώμη Αυγενάκη

Σε ανάρτησή του το πρωί της Τετάρτης, ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη “για την ένταση και την αναστάτωση” όπως χαρακτήρισε το περιστατικό, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του. Την ίδια στιγμή δήλωσε “έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό “άγριου ξυλοδαρμού”, “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου”. Ανέφερε ότι “υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο” καταλήγει.

Το περιστατικό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΕΥΠΕ που δημοσιοποίησε την καταγγελία, πρόκειται για ένα επεισόδιο που φαίνεται να έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη και θύμα της καταγγελλόμενης βιαιοπραγίας μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου που βρισκόταν στην πύλη εξόδου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός φαίνεται να μπέρδεψε την πύλη, με αποτέλεσμα να κλείσει η πτήση. Είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το επώνυμο του τέως υπουργού, όμως και πάλι δεν εμφανίστηκε στην έξοδο. Ο πρώην υπουργός ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας.

 

Exit mobile version