Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

06

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαγραφή Αυγενάκη: Και επίσημα ανεξάρτητος – Μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγραφή Αυγενάκη: Και επίσημα ανεξάρτητος – Μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Ποινή μομφής από τον πρόεδρο της Βουλής

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση της διαγραφής του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη με τον ξυλοδαρμό υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όπως είχε γίνει γνωστό και από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7) την διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη είχε ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον βουλευτή στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, η οποία όπου μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση. Ωστόσο, ο ίδιος ο πρώην υπουργός με ανάρτησή του ανέφερε ότι δεν παραδίδει την έδρα του αν και, όπως τόνισε, σέβεται την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ποινή μομφής από τον πρόεδρο της Βουλής

Για ανάρμοστη συμπεριφορά του βουλευτή έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος και ανακοίνωσε την ποινή της μομφής και του αποκλεισμού από τις εργασίες του Κοινοβουλίου του κ. Αυγενάκη. Ο κ. Τασούλας ανέγνωσε από την έδρα τον Κώδικα Δεοντολογίας, χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο και δήλωσε ότι δεν δέχεται την συγγνώμη που ζήτησε δημοσίως. «Κατόπιν αυτού εφαρμόζοντας τις αρχές αυτές άρθρο 77 του Κανονισμού που προβλέπει ότι η συμπεριφορά αυτή είναι καταφρόνηση πολιτειακού θεσμού είμαι αναγκασμένος να ποινή της μομφής για ανάρμοστη συμπεριφορά και τον αποκλεισμό του από τις εργασίες του Κοινοβουλίου» είπε ο κ. Τασούλας από την έδρα της Ολομέλειας.

Προηγήθηκαν εξηγήσεις

Ο κ. Αυγενάκης νωρίτερα είχε δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό και την συμπεριφορά του τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, όσο και στον διευθυντή της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις