Γιώργος Αυτιάς: Στην Πορτογαλία για οικονομική πολιτική και εθνικά θέματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Αυτιάς: Στην Πορτογαλία για οικονομική πολιτική και εθνικά θέματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου, η Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος συναντάται στο Κασκάις της Πορτογαλίας για τις Ημέρες Μελέτης.

03.07.2024 | 13:01

Εκεί, όπου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την οικονομία και τα εθνικά θέμα, βρίσκεται και ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς. Πανέτοιμος, ο πολύπειρος δημοσιογράφος μπαίνει στη μάχη με τρεις φακέλους. Ανάπτυξη, στήριξη μικρομεσαίων, αγροτικά, ανταγωνιστικότητα, αλλά και ευρωπαϊκός στρατός είναι στην πρώτη γραμμή. Είναι γεγονός πως ο Γιώργος Αυτιάς διαβάζει πολύ και μπαίνει έτοιμος στη μάχη από τις 20 Ιουλίου, οπότε και ξεκινάει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Στις Ημέρες Μελέτης θα παραστούν ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Marcelo Rebelo de Sousa, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Luís Montenegro και οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Κοινοβουλίου Ursula von der Leyen και Roberta Metsola. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Manfred Weber, Πρόεδρος του κόμματος ΕΛΚ και της Ομάδας ΕΛΚ.

Οι ομιλητές

Προσκεκλημένοι ομιλητές στις Ημέρες Μελέτης της Ομάδας του ΕΛΚ είναι ο Πρόεδρος του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος Alberto Núñez Feijóo, ο πρώην Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής José Manuel Durão Barroso, ο Υπουργός Επικρατείας και Εξωτερικών Paulo Rangel, ο Υπουργός Άμυνας Nuno Melo, ο Υπουργός Γεωργίας και Αλιείας José Manuel Fernandes, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Maria da Graça Carvalho, καθώς και οι Δήμαρχοι Λισαβόνας και Κασκάις, Κάρλος Μοέδας και Κάρλος Καρέιρας, μεταξύ άλλων.

Πού πρέπει να επικεντρωθεί η ΕΕ

«Ανυπομονούμε να πάμε στο Κασκάις για να συζητήσουμε τις στρατηγικές προοπτικές για τη νέα νομοθετική περίοδο και τις προτάσεις του ΕΛΚ για το νέο πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΕΕ πρέπει τώρα να επικεντρωθεί στην ασφάλεια, την οικονομική ανάπτυξη και τον τερματισμό της παράνομης μετανάστευσης. Αυτή είναι η σαφής προσδοκία των ψηφοφόρων», δήλωσε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Έχοντας κερδίσει τις ευρωπαϊκές εκλογές και παραμένοντας η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομάδα του ΕΛΚ θα χρησιμοποιήσει αυτές τις τέσσερις ημέρες κυρίως κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεων για να σχεδιάσει στρατηγική για την θητεία 2024-2029. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ των 27 εθνικών αντιπροσωπειών και συνεδριάσεις των διαφόρων ομάδων εργασίας, που καλύπτουν θέματα όπως η εξωτερική πολιτική, ο προϋπολογισμός και οι διαρθρωτικές πολιτικές, η οικονομία και το περιβάλλον και τα νομικά και εσωτερικά θέματα. Η Ομάδα του ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 187 βουλευτές από 27 κράτη μέλη.

 

Exit mobile version