Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

06

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ελλάδα – Αίγυπτος: Ο δεύτερος γύρος της Εθνικής για το Παραολυμπιακό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάδα – Αίγυπτος: Ο δεύτερος γύρος της Εθνικής για το Παραολυμπιακό

Ελλάδα - Αίγυπτος: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (4/7, 21:00) η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο για τον δεύτερο αγώνα της Ελλάδας στο Παραολυμπιακό Τουρνουά. Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες μια φορά στις 5/8/1994 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ όπου η Ελλάδα επικράτησε με σκορ 69-53.

Τα δεδομένα των ομάδων

Η ομάδα του Σπανούλη έχει ένα σερί 6 νικών και θέλει να το διευρύνει παραπάνω, με την τελευταία ήττα να ήταν στις 3/9/2023 κόντρα στο Μαυροβούνιο. Το να μείνει εκτός ημιτελικών η Εθνική  είναι ουσιαστικά αδύνατο. Με νίκη επί της αδύναμης Αιγύπτου ή ήττα έως και 19 πόντους θα προκριθεί ως πρώτη, ενώ με ήττα από 20 έως και 41 πόντους πόντους θα κατακτήσει την 2η θέση στον όμιλό της. Μολαταύτα, υπάρχει ακόμα ένα σενάριο που μπορεί να την θέσει εκτός συνέχειας.

Από την άλλη, η Αίγυπτος έρχεται με ένα κακό σερί 3 ηττών με την τελευταία τους ήττα να ήταν κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία. Για να προκριθεί στα ημιτελικά θα πρέπει να κάνει την έκπληξη και να νικήσει την Ελλάδα, ενώ αν το κάνει και με διαφορά 20 πόντων, θα πάρει και την πρώτη θέση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις