Βεζένκοφ – Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή του Βούλγαρου φόργουορντ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βεζένκοφ – Ολυμπιακός: Η μεγάλη επιστροφή του Βούλγαρου φόργουορντ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Βεζένκοφ - Ολυμπιακός: Μετά από μια σεζόν στο NBA ο Βούλγαρος φόργουορντ θα φορέσει και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού

04.07.2024 | 19:13

Το πολυαναμενόμενο deal για τον Ολυμπιακό πήρε… σάρκα και οστά. Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Βούλγαρος φόργουορντ επέλεξε να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα», επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από μία σεζόν στο NBA και στους Σακραμέντο Κινγκς. Η ανταλλαγή που τον έφερε στο Τορόντο από το Σακραμέντο άνοιξε τον δρόμο.

Ο Βεζένκοφ θα μείνει ελεύθερος από το συμβόλαιο που τον δεσμεύει στο NBA. Πλέον θα τοποθετηθεί στη λίστα των waivers για τις επόμενες 48 ώρες και φυσικά θα πιάσει λιμάνι. Επέλεξε ήδη την επιστροφή σε ένα οικείο περιβάλλον. Εκεί όπου μεγάλωσε ως παίκτης και έγινε MVP της EuroLeague, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι οικονομικές του απολαβές

Θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό με την διάρκειά του να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή. Πληροφορίες αναφέρουν για μίνιμουμ τετραετές! Όσο αφορά τις οικονομικές του απολαβές, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως θα εισπράτει 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο! Την περασμένη σεζόν σε 42 παιχνίδια με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς μέτρησε 5.4 πόντους με 37.5% στο τρίποντο, 2.3 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ που ξεκίνησε από τον Άρη την καριέρα του στην Ελλάδα, έπαιξε εν συνεχεία στην Μπαρτσελόνα και από το 2018 έως το 2023 ήταν μέλος του Ολυμπιακού. Με την ομάδα του Πειραιά κέρδισε 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας και τον οδήγησε στο Final-4 της Euroleague το 2022 και το 2023. Το 2023 μάλιστα ψηφίστηκε MVP της Euroleague πριν αποδεχτεί την πρόταση των Κινγκς για να περάσει τον Ατλαντικό.

Ετικέτες
Exit mobile version