Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Εύβοια τώρα: Νέα εστία λόγω κεραυνού – Επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια τώρα: Νέα εστία λόγω κεραυνού – Επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Εύβοια τώρα: Η εστία προκλήθηκε από κεραυνό - Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, έπειτα από φωτιά που προκλήθηκε – κατά πληροφορίες – από κεραυνό στο χωριό Αγία Θέκλα του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια. Σύμφωνα με πληροφορίες από το τοπικό μέσο evima.gr η φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο λόγω κεραυνικής δραστηριότητας στην περιοχή του χωριού Αγία Θέκλα και Ωρολόγιον του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Αυλώνος, Γιώργος Παπουτσής.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έντονη κεραυνική δραστηριότητα που φέρνει η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας κρούει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα από το 112 στο λεκανοπέδιο της Αττικής για αποφυγή των μετακινήσεων λόγω των έντονων φαινομένων που θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες. Μάλιστα η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της τονίζοντας ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Τι αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weater2Go.gr σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προειδοποιεί για τον κίνδυνο που υπάρχει αναφέροντας ότι «η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρυά σας και να σας χτυπήσει κεραυνός». «Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθήστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακρυά σας (μην βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετα τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς». Σε αντίστοιχη προειδοποίηση είχε προχωρήσει χθες και ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις