Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κακοκαιρία Ελλάδα τώρα: Συνεχίζονται οι χαλαζοπτώσεις και τα κεραυνικά φαινόμενα
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελλάδα τώρα: Συνεχίζονται οι χαλαζοπτώσεις και τα κεραυνικά φαινόμενα

Κακοκαιρία Ελλάδα τώρα: Σε εξέλιξη οι βροχοπτώσεις σε βόρεια και στερεά Ελλάδα - Έντονα τα φαινόμενα και στην Αττική - Οι Αρχές είναι σε επιφυλακή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί της Πέμπτης (4/7), τη χώρα. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε η βόρεια Ελλάδα, όπου από το πρωί, σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και κεραυνικά φαινόμενα στην συγκεκριμένη περιοχή. Όπως φαίνεται στις εικόνες και τα βίντεο που αναρτήθηκαν στην ομάδα του facebook, Forecast Weather Greece, λόγω της κακοκαιρίας, έκαναν την εμφάνισή τους εντυπωσιακοί υδροστρόβιλοι στα ανοικτά της Χαλκιδικής και των Σποράδων.

Κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι και τη Στερεά Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να σημειωθούν μικροεστίες φωτιάς από κεραυνούς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η καταιγίδα μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους της Λαμίας ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, ώστε, αν χρειαστεί, να επέμβουν για την προστασία των πολιτών. Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να κάνει αντλήσεις υδάτων από καταστήματα.

Εύβοια: Έκλεισε ο δρόμος προς Μίστρο – Χωρίς ρεύμα το χωριό

H έντονη καταιγίδα που πλήττει την Εύβοια από το μεσημέρι έχει δημιουργήσει προβλήματα, καθώς δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στα τοπικά μέσα ο πρόεδρος της Κοινότητας Μίστρου, κλειστός παραμένει ο δρόμος από Πούρνο προς Μίστρο, καθώς το οδόστρωμα έχει γεμίσει με δέντρα και πολύ νερό από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. «Είμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Δελφών Μεσσαπίων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και να ελέγξουμε και τα γύρω χωριά αν υπάρχουν προβλήματα», είπε ο Ηρακλής Τσόκος. Στο σημείο βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαιτίας της κακοκαιρίας η ευρύτερη περιοχή δεν έχει ρεύμα.

Πού αλλού εκδηλώνονται καιρικά φαινόμενα

Στην Αττική, στις 15:00 το μεσημέρι, ασθενής βροχή υπήρχε στο Πόρτο Ράφτη, την Παλλήνη, τη Ραφήνα, το Κορωπί και στα Σπάτα. Νωρίτερα, ισχυρές βροχές είχαν σημειωθεί σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο και Σπάτα, ενώ χαλάζει έπεσε στον Άγιο Στέφανο. Βροχή έπεσε στις 16:00 το μεσημέρι και στην Ελευσίνα και λίγο αργότερα στο Πέραμα. τον Κορυδαλλό και το Φάληρο. Το μεσημέρι, η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές της Πελοποννήσου, με ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Νεμέα, Ισθμό, Άργος και Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Βροχή έπεσε επίσης στην Αυλίδα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Νέο Παλαμά Φθιώτιδας, την Αμφίκλεια και την Τραγάνα, ενώ πιο ασθενή ήταν τα φαινόμενα στην Άμφισσα, το Παλαιοχώρι, τον Παρνασσό, την Τανάγρα. Ισχυρή βροχή εκδηλώθηκε και στην Ελασσόνα. Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής».

Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις». Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Πυροσβεστικής λόγω των περιπτώσεων εκδήλωσης πυρκαγιάς από κεραυνούς και τα πλημμυρικά φαινόμενα, που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ανάρτησή του κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, λέγοντας ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις 21:00 το βράδυ. «Σήμερα μην βρεθείτε σε ανοικτούς χώρους. Προσπαθήστε να έχετε γύρω σας κτίρια αν είστε έξω ή μέσα στο αμάξι. Η καταιγίδα μπορεί να είναι μέχρι 40 km μακριά σας (μην βρέχει πάνω από το κεφάλι σας) και να σας χτυπήσει κεραυνός. Μετά τις 21.00 σήμερα θα είμαστε ασφαλείς», έγραψε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις