Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

06

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Koenigsegg Αττική Οδός φωτιά: Τι θα γίνει με το αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες
ΕΛΛΑΔΑ

Koenigsegg Αττική Οδός φωτιά: Τι θα γίνει με το αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες

Koenigsegg Αττική Οδός φωτιά: Το απίστευτο δώρο που θα λάβει ο ιδιοκτήτης του

Η Koenigsegg αφού εντόπισε τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν το Jesko στα πλαίσια του «6to6 Motor Europe Tour» στη χώρα μας, καλεί πλέον τον ιδιοκτήτη στα γραφεία της για να του παραδώσει το «δώρο» του.

Η είδηση της ολοκληρωτικής καταστροφής ενός ολοκαίνουργιου Koenigsegg Jesko αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ λόγω πυρκαγιάς στην Αττική Οδό τον περασμένο μήνα, προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στον κόσμο της αυτοκίνησης. Ευτυχώς, ο οδηγός κατάφερε να εγκαταλείψει άμεσα το όχημα χωρίς να τραυματιστεί, ωστόσο η ψυχική του οδύνη ήταν μεγάλη, καθώς είδε μέσα σε δευτερόλεπτα να καίγεται το αυτοκίνητο που του είχε παραδοθεί μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Μάλιστα το μοντέλο ήταν η έκδοση Nur Edition,που περιλαμβάνει ένα πλήρως εκτεθειμένο carbon φινίρισμα που ονομάζεται Koenigsegg Naked Carbon(KNC), ενώ στο αμάξωμα υπάρχουν και τμήματα από χρυσό 24 καρατίων.

Η σουηδική εταιρεία, γνωστή για τις εξωτικές δημιουργίες της, αντέδρασε άμεσα, προτρέποντας αρχικά τους κατόχους Jesko να μην οδηγούν προσωρινά τα οχήματά τους. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι εντόπισε την αιτία του προβλήματος: μια διαρροή υδραυλικών υγρών. Συγκεκριμένα, η Koenigsegg ανέφερε ότι το ρεζερβουάρ καυσίμου και οι γραμμές λαδιού του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων δεν είχαν υποστεί καμία ζημιά, αποκλείοντας τα ως πιθανή πηγή της πυρκαγιάς. Αντίθετα, εντοπίστηκαν αλλοιώσεις σε έναν εύκαμπτο σωλήνα του υδραυλικού κυκλώματος στο πίσω μέρος του οχήματος, οι οποίες, σε συνδυασμό με κηλίδες που ανακαλύφθηκαν στο οδόστρωμα, έδειχναν ότι από εκεί ξεκίνησε η φωτιά. Για να προλάβει παρόμοια περιστατικά, η Koenigsegg έχει ήδη ξεκινήσει προληπτικούς ελέγχους στο υδραυλικό κύκλωμα όλων των μοντέλων Jesko που έχουν πωληθεί, ενώ παράλληλα αναπτύσσει ένα λογισμικό που θα εντοπίζει τυχόν διαρροές, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όσο για τον ιδιοκτήτη, φαίνεται ότι σύντομα θα είναι και πάλι πίσω από το τιμόνι ενός Jesko, αφού η Koenigsegg θα τον αποζημιώσει, αντικαθιστώντας το κατεστραμμένο όχημα με ένα καινούργιο, εντελώς δωρεάν. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Koenigsegg Jesko έγινε εδώ και λίγες ώρες το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στα 0-400 χλμ./ώρα και 0-250 μίλια/ώρα, με τις απόλυτες επιδόσεις να ορίζονται στα 18.82sec και 19.2sec αντίστοιχα, ενώ έσπασε και το αντίστοιχο ρεκόρ στα 0-250-0 μίλια/ώρα.

Car & Moto.gr 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις