Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

06

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγενάκης αεροδρόμιο: “Μην ασχολείστε, έχω ασυλία” είπε στους αστυνομικούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης αεροδρόμιο: “Μην ασχολείστε, έχω ασυλία” είπε στους αστυνομικούς

Αυγενάκης αεροδρόμιο: Του έκανε μήνυση τελικά ο υπάλληλος

“Καίνε” τον Λευτέρη Αυγενάκη η ΕΛΑΣ και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο, όσον αφορά το περιστατικό με τον υπάλληλο στο “Ελ. Βενιζέλος”. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής ήταν σε έξαλλη κατάσταση στο αεροδρόμιο, ακόμα και μετά τη βιαιοπραγία. Μάλιστα, απευθυνόμενους στους αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο, είπε ότι έχει ασυλία… Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άνδρες της ΕΛΑΣ που πήγαν στο περιστατικό του επεισοδίου, έχουν κάνει κανονικά αναφορά με τη λήξη της υπηρεσίας τους, όπως προβλέπεται. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από έναν σεκιούριτι του αεροδρομίου για φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε υπάλληλο και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Άμεσα κατευθύνθηκε εκεί περιπολία του αεροδρομίου. Ο υπάλληλος ανέφερε ότι “ο κ. Αυγενάκης μου άρπαξε το τηλέφωνο την ώρα που μιλούσα με τον προϊστάμενό μου προκειμένου να του μιλήσει, γιατί δεν κατάλαβε ότι έχασε την πτήση παρότι είχαν γίνει 3 αναγγελίες, και έλεγε να ανοίξει η πύλη”.

“Μην ασχολείστε, έχω ασυλία”

Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν τον χτύπησε και αν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση, με τον υπάλληλο να απαντά αρνητικά καθώς απλά του είχε πάρει το κινητό τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης είπε στους αστυνομικούς “παιδιά, μην ασχολείστε γιατί έχω ασυλία”. Ωστόσο, ο 22χρονος υπάλληλος κατέθεσε τελικά μήνυση σε βάρος του βουλευτή και πρώην υπουργού. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για το αν υπάρχουν αυτεπάγγελτα αυτόφωρα αδικήματα όπως φθορές, διατάραξη λειτουργίας αεροδρομίου, παράνομη βία. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής κατέθεσε και ο υπάλληλος ο οποίος υπέβαλε μήνυση για εξύβριση και απειλή.

ΟΣΕΥΠΕ: “Πούλησε τσαμπουκά απειλώντας τον δόκιμο”

Όπως αναφέρει η επιστολή της ΟΣΕΥΠΕ στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, “Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας. Στη συνέχεια προκάλεσε φθορές σε καθίσματα και σκεύη της αίθουσας αναμονής, προκαλώντας γενικότερη αναστάτωση στο χώρο του αεροδρομίου και παρακωλύοντας το συγκοινωνιακό έργο. Όμως ακόμα και μπροστά στα όργανα, όπως μας μεταφέρουν, ο τέως υπουργός φαίνεται να πούλησε “τσαμπουκά” απειλώντας τον έναν εκ των δοκίμων ότι θα τον μεταθέσει. Μάλιστα όταν επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν φώναζε “μη με ακουμπάτε, έχω ασυλία”. Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί”. Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, υποβλήθηκε αναφορά στον Εισαγγελέα και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ποια είναι τα προς διερεύνηση αδικήματα

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους. Εφόσον, ο κ. Αυγενάκης κληθεί να καταθέσει θα τεθεί θέμα άρσης ασυλίας του από τη Βουλή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο ίδιος ο βουλευτής Ηρακλείου, επιμένοντας ότι πρόκειται για λεκτική αντιπαράθεση, είχε δηλώσει νωρίτερα στην κρατική τηλεόραση ότι “εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα. Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ κλπ είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”.

Να σημειωθεί πως παράπονα για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχαν φτάσει ξανά στο παρελθόν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αυγενάκης είναι «πολιτικό παιδί» της Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία είχε ακολουθήσει όταν (επί Σαμαρά) έφυγε από τη ΝΔ για να κάνει το δικό της κόμμα. Στα πρόσφατα, περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Ελέγχου και Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων) η οποία έγινε πριν από μερικούς μήνες, με τον παραιτηθέντα να δηλώνει ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον τότε υπουργό (Αυγενάκη), ενώ τον περασμένο Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε επιτήρηση, λόγω σοβαρών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του οργανισμού, τη νομιμότητα των πληρωμών και την τήρηση των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές οι αγρότες ήταν έξαλλοι μαζί του και τον είχαν καταγγείλει για αλλαζονική και αυταρχική συμπεριφορά. Ακόμα και αγροτοσυνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας τού ασκούσαν έντονη κριτική και τον θεωρούσαν ακατάλληλο. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η τοποθέτηση του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (από 27/6/2023 έως 14/6/2024) ήταν μια ατυχής επιλογή, κάτι που εμμέσως αναγνώρισε ο πρωθυπουργός με το να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης στον ανασχηματισμό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις