Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πορτογαλία – Γαλλία: Όπως το… 2016;
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πορτογαλία – Γαλλία: Όπως το… 2016;

Πορτογαλία - Γαλλία: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (5/7, 22:00 ώρα Ελλάδος) η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει την Γαλλία στο Βόλκσπαρκστάντιον του Αμβούργου για την πρόκριση στους 4 του Euro 2024. Οι δύο ομάδες έχουν αντιμετωπιστεί 10 φορές με την Πορτογαλία να μην έχει καμία νίκη, ενώ η Γαλλία έχει 5 νίκες με τις άλλες 5 να είναι ισοπαλίες. Να σημειωθεί ότι, η μια ισοπαλία που ήταν στις 10/7/2016 που ήταν στον τελικό του Euro 2016, η Πορτογαλία επικράτησε με 1-0 στην παράταση.

Τα δεδομένα των ομάδων

Οι Πορτογάλοι, δεν αναφέρονται αγωνιστικά προβλήματα, ούτε η διάθεση του κόουτς Μαρτίνεθ να προβεί σε αλλαγές στην 11άδα. Ο Ισπανός δεν θέλει να βγαίνει από τη ζώνη προπονητικής ασφάλειάς του… Σε ματς 120 λεπτών με τη Σλοβενία έκανε 4 αλλαγές, εκ των οποίων οι δύο στο 117′. Από τους παίκτες που βρίσκονται στο όριο καρτών, οι πιο κομβικοί (που θα πρέπει να προσέξουν) είναι οι Ρονάλντο, Κανσέλο και Παλίνια. Άπαντες αναμένονται στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη οι Γάλλοι, δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο ματς με το Βέλγιο ο χρήσιμος κεντρικός μέσος Ραμπιό και δεν θα είναι διαθέσιμος στον προημιτελικό λόγω τιμωρίας. Πιθανό να μπει ο Καμαβινγκά στη θέση του ή, εναλλακτικά, να αγωνιστεί η Γαλλία με 4-3-3 και τον Γκριεζμάν στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι ξεκάθαρο το status του Κομάν, ο οποίος βρέθηκε στη Σουηδία, δίπλα στη σύζυγό του, στη γέννηση του 4ου παιδιού τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις