Αργεντινή – Εκουαδόρ: Θρίλερ στα ημιτελικά με ήρωα τον Μαρτίνες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή – Εκουαδόρ: Θρίλερ στα ημιτελικά με ήρωα τον Μαρτίνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κωνσταντίνος Καραμάνογλου

Αργεντινή - Εκουαδόρ: Το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι

05.07.2024 | 11:49
Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (5/7) η Αργεντινή αντιμετώπισε το Εκουαδόρ για την φάση των 8, αλλά και ένα εισιτήριο στους 4 του Copa America. Οι δύο ομάδες στην κανονική διάρκεια έφεραν ισοπαλία με σκορ 1-1, με τον αγώνα να πηγαίνει στην διαδικασία των πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Αργεντινής αλλά και της Άστον Βίλα, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ήταν εκεί για να σταματήσει το Εκουαδόρ πιάνοντας 2 από τα 4 πέναλτι και έδωσε στην Αργεντινή την νίκη και την πρόκριση.

Ο αγώνας

Ήταν ένας σπουδαίος προημιτελικός. Ένας τεράστιος αγώνας, όπου το Εκουαδόρ αρχικά φαινόταν να έχει το πάνω χέρι, μέχρι ο Λισάντρο Μαρτίνες να κάνει το 1-0 στο 35ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μέσι. Το παιχνίδι όμως είχε πολύ δρόμο μπροστά του. Το Εκουαδόρ πίεσε. Έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 62ο λεπτό όταν κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Ενέρ Βαλένσια αστόχησε, στέλνοντάς το στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, με τον διαιτητή να έχει δείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεων, το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 90+2, με τον Ροντρίγκες να ισοφαρίζει σε 1-1 με κεφαλιά. Λίγο αργότερα το Εκουαδόρ πήγε για το απόλυτο κόλπο, αλλά η κεφαλιά του Καϊσέντο πέρασε άουτ.

Κάπως έτσι, το ματς πήγε στα πέναλτι. Και, όπως στον τελικό του Μουντιάλ το 2022, ο Μαρτίνες έκανε, ξανά την διαφορά, σώζοντας παράλληλα και τον Μέσι.

Πέναλτι

(Αργεντινή)  Μέσι (0-0)

(Εκουαδόρ) Μένα (0-0)

(Αργεντινή)  Άλβαρες (1-0)

(Εκουαδόρ) Μίντα (1-0)

(Αργεντινή)  ΜακΆλιστερ (2-0)

(Εκουαδόρ) Γεμπόα (2-1)

(Αργεντινή)  Μοντιέλ (3-1)

(Εκουαδόρ) Καϊσέδο (3-2)

(Αργεντινή) Οταμέντι (4-2)

Ετικέτες
Exit mobile version