Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ισπανία – Γερμανία: Ντέρμπι για την πρόκριση στους 4
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ισπανία – Γερμανία: Ντέρμπι για την πρόκριση στους 4

Ισπανία - Γερμανία: Τα δεδομένα των ομάδων

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (5/7, 19:00 ώρα Ελλάδος) η Ισπανία ως γηπεδούχα στο γήπεδο  MHPArena του Στουτγκάρδη θα αντιμετωπίσει την Γερμανία για την φάση των 8 αλλά και για την πρόκριση στους 4 του Euro 2024. Οι δύο ομάδες από το 2000 έχουν αντιμετωπιστεί 9 φορές με την Ισπανία να έχει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες αλλά και 2 νίκες για την Γερμανία. Η τελευταία τους μονομαχία ήταν στις 27/11/2022 στο Μουντιάλ, με σκορ 1-1.

Τα δεδομένα των ομάδων

Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών. Οι Λαπόρτ, Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ και Νίκο Γουίλιαμς δεν συμμετείχαν σε όλη την προπόνηση της Τετάρτης, αλλά ήταν για λόγους ξεκούρασης και επανήλθαν σε αυτήν της Πέμπτης. Ο κόουτς Ντε λα Φουέντε φέρεται να έχει μονάχα έναν ενδοιασμό για την ενδεκάδα, με τον Όλμο να βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να ξεκινήσει αντί του Πέδρι. Οι υπόλοιποι 10 θα είναι οι ίδιοι με τη σύνθεση κόντρα στη Γεωργία.

Από την άλλη η Γερμανία, είναι διαθέσιμος ο κεντρικός αμυντικός Τα. Κι εδώ προκύπτει δίλημμα για τον κόουτς Νάγκελσμαν, καθώς ο Σλότερμπεκ που τον αντικατέστησε κόντρα στη Δανία τα πήγε εξαιρετικά, βοηθώντας σημαντικά και στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας ακυρωθέν γκολ και ασίστ. Δεύτερο ερωτηματικό αν θα μείνει για δεύτερο συνεχόμενο ματς εκτός αρχικής ενδεκάδας ο Βιρτς, αν και ο Σανέ που προτιμήθηκε στο προηγούμενο δεν… ενθουσίασε. Εντάξει είναι ο εφεδρικός Τσαν, που έχασε μία προπόνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις