Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

08

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Στελέχωση και λειτουργία του πρώην Κέντρου Πρώτων Βοηθειών στο Πέραμα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στελέχωση και λειτουργία του πρώην Κέντρου Πρώτων Βοηθειών στο Πέραμα

Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών κατασκευάστηκε το 1985, έπειτα από απαίτηση των εργατικών Συνδικάτων της πόλης

Το νέο, μέσα σε λίγες ημέρες, περιστατικό τραυματισμού τριών εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη να στελεχωθεί άμεσα, να εξοπλιστεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατόν, το πρώην Κέντρο Πρώτων Βοηθειών, στο Πέραμα. Το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών κατασκευάστηκε το 1985, έπειτα από απαίτηση των εργατικών Συνδικάτων της πόλης για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Έπαψε να λειτουργεί από το 1994, με αποτέλεσμα να λεηλατηθεί, να υποστεί μεγάλες καταστροφές και να παραμένει ερειπωμένο έως σήμερα. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος, με αφορμή και το πρόσφατο εργατικό ατύχημα, δήλωσε: «Από τον Ιανουάριο που ανέλαβα την διοίκηση του Δήμου, ένα από το πρώτα αιτήματα που έθεσα στους αρμόδιους, είναι η άμεση στελέχωση και επαναλειτουργία του πρώην Κέντρου Πρώτων Βοηθειών στο Πέραμα καθώς, η μεγάλη αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, δυστυχώς συνοδεύεται και από συχνά εργατικά ατυχήματα.

Το θέμα αυτό τέθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, το οποίο, στη συνεδρίασή του στις 30-1-2024 (Αριθ. Απόφ. 28/2024), ομόφωνα αποφάσισε: ¨Την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην Σταθμού Πρώτων Βοηθειών-Κέντρου Υγείας της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ως σύγχρονο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, με πλήρεις υποδομές και προσωπικό, για την κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων εντός της Λιμενικής Ζώνης αλλά και των λαϊκών αναγκών του αστικού ιστού πέριξ του λιμανιού. Διεκδίκηση σύσσωμη από το Δήμο και τους φορείς της πόλης με σκοπό ευρέσεως χρηματοδότησης για λειτουργία του και τη στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό¨. Στη συνέχεια, με την βοήθεια των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου, προχωρήσαμε στον καθαρισμό του χώρου και διεκδικούμε την άμεση παραχώρηση της χρήσης του από το υπουργείο Υγείας  για τη στέγαση και στελέχωση των κοινωνικών και ιατρικών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών του Δήμου.

Η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι στυλοβάτης της ελληνικής ναυτιλίας και δίνει εργασία σε 10.000 εργαζόμενους. Τα ατυχήματα όμως ποτέ δεν έλειψαν και πολλές φορές θρηνήσαμε και νεκρούς.  Για να μην θρηνήσουμε ξανά νεκρούς και για να έχουν οι εργαζόμενοι, όταν συμβεί το ατύχημα, άμεση παροχή ιατρικής βοήθειας, το πρώην Κέντρο Πρώτων Βοηθειών πρέπει άμεσα να στελεχωθεί, να εξοπλιστεί και να λειτουργήσει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις