Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

08

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παραίτηση Σούνακ: Οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού από την Ντάουνιγκ Στριτ
ΚΟΣΜΟΣ

Παραίτηση Σούνακ: Οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού από την Ντάουνιγκ Στριτ

Παραίτηση Σούνακ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα των Συντηριτικών στις εκλογές» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ

Την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μετά την ήττα του κόμματος στις εκλογές της Πέμπτης (4/7) στη Βρετανία ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ στην τελευταία δήλωσή του ως Πρωθυπουργός. Ο κ. Σούνακ στη δήλωσή του ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα των Συντηριτικών και ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους για το αποτέλεσμα αυτό. «Έδωσα τα τα πάντα στην κυβέρνηση αλλά στείλατε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει» συνέχισε ο Σούνακ ζητώντας συγγνώμη και στους υποψηφίους των Συντηρητικών.

Όπως διευκρίνισε, δε, για την παραίτησή του αυτή δεν θα γίνει άμεσα αλλά «όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων αντικατασταστών μου». «Με λυπεί που θα βρεθούν εκτός βουλής άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για τα δικαιώματα των ανθρώπων» πρόσθεσε ο κ. Σούνακ καθώς οι Συντηρητικοί έχασαν 250 έδρες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές στη Βρετανία. Όπως είπε χαρακτηριστικά «αυτή είναι μια δύσκολη ημέρα στο τέλος μιας σειράς δύσκολων ημερών».

Δύσκολη βραδιά για τους Συντηρητικούς

Για δύσκολη βραδιά όσον αφορά τους Συντηρητικούς έκανε λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός στην πρώτη δήλωσή του μετά τα καταστροφικά για το κόμμα του αποτελέσματα των εκλογών. «Το κόμμα των Εργατικών κέρδισε τις εκλογές» παραδέχθηκε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτοντας ότι κάλεσε τον σερ Κιρ Στάρμερ για να τον συγχαρεί. «Θα πάω τώρα στο Λονδίνο όπου θα τοποθετηθώ αναλυτικότερα για τα αποτελέσματα των εκλογών πριν να εγκαταλείψω τη θέση του πρωθυπουργού για την οποία έδωσα τα πάντα» πρόσθεσε ο κ. Σούνακ.

Ωστόσο η δήλωση Σούνακ έπεσε θύμα του YouTuber Νίκο Ομιλάνα ο οποίος εμφανίστηκε στο φόντο του πλάνου του Σούνακ να κρατάει το γράμμα L το πρώτο γράμμα της λέξης lose (ήττα) στα αγγλικά. «Πρόκειται για σφαγή» δήλωνε νωρίτερα η Ρουθ Ντέιβιντσον, η πρώην ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος στη Σκωτία. Ο Στιβ Μπέικερ, ο οποίος ήταν υπουργός Επικρατείας του Ρίσι Σούνακ για τη Βόρεια Ιρλανδία, είπε στο BBC ότι «είναι μια καταστροφική νύχτα για το Συντηρητικό Κόμμα».

Τον αποδοκίμασαν στα γραφεία των Συντηρητικών

Με αποδοκιμασίες συνοδεύτηκε η αποχώρηση του από τα γραφεία των Συντηρητικών το πρωί της Παρασκευής. «Ετοίμασε τις βαλίτσες σου» φώναξαν στον απερχόμενο πρωθυπουργό άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία. Σύμφωνα με σχετικές πηγές άλλοι συγκεντρωμένοι φώναξαν «το πάρτι τελείωσε». Το BBC μεταδίδει ότι ο Σούνακ συνομίλησε με εργαζόμενους του κόμματος και τους ευχαρίστησε θερμά σε μια επίσκεψη που διήρκησε 40 λεπτά. Σημειώνεται ότι ο ίδιος κατάφερε να επανεκλεγεί στην εκλογική του περιφέρεια παρά τη μεγάλη ήττα των Συντηρητικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις