Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

08

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μυρωδιά στο ψυγείο: 5 πολύ απλές λύσεις στο πρόβλημα
PLUS

Μυρωδιά στο ψυγείο: 5 πολύ απλές λύσεις στο πρόβλημα

Μυρωδιά στο ψυγείο: Σας παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα για να κάνετε τα ψυγεία σας να λάμπουν

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του ζέστη, χαλάρωση, αλλά και… αυξημένη χρήση του ψυγείου! Με τα τρόφιμα να μπαίνουν και να βγαίνουν πιο συχνά, η διατήρηση της καθαριότητας και η αποφυγή δυσάρεστων μυρωδιών γίνεται απαραίτητη. Σας παρουσιάζουμε 5 απλά βήματα για να κάνετε τα ψυγεία σας να λάμπουν.

1. Αδειάστε και Ξεπαγώστε: Ξεκινήστε αδειάζοντας πλήρως το ψυγείο σας. Πετάξτε τυχόν ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα όπως και τα φαγητά που περίσσεψαν και έμειναν μέσα για  μέρες χωρίς να τα καταναλώσετε. Αν κρίνεται απαραίτητο, καλό είναι να κάνετε απόψυξη για τη βέλτιστη λειτουργία του.

2. Καθαρίστε Εσωτερικά: Φτιάξτε ένα μείγμα από ζεστό νερό, ξίδι και υγρό σαπούνι. Βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο μείγμα και σκουπίστε σχολαστικά τα εσωτερικά τοιχώματα, τα ράφια και τα συρτάρια. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε καλά.

3. Απομακρύνετε τις Μυρωδιές: Για να εξουδετερώσετε τυχόν δυσάρεστες μυρωδιές, τοποθετήστε ανοιχτές συσκευασίες από μαγειρική σόδα ή αλεσμένο καφέ σε ένα ράφι μέσα στο ψυγείο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βαμβάκι βουτηγμένο σε εκχύλισμα βανίλιας ή λεμονιού.

4. Προσοχή στα Σκεύη: Πλένετε τακτικά τα σκεύη αποθήκευσης τροφίμων, όπως τα τάπερ και τα δοχεία, για να αποφύγετε τη δημιουργία βακτηρίων και μυρωδιών.

5. Προληπτικά Μέτρα: Για να διατηρήσετε τα ψυγεία σας καθαρά και μυρωδάτα, καλύψτε τα τρόφιμα με πλαστικό περιτύλιγμα ή αλουμινόχαρτο, σφραγίστε καλά τα δοχεία και καθαρίζετε τυχόν χυμένα υγρά αμέσως αφού στάξουν.

Ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα, θα απολαμβάνετε καθαρά και μυρωδάτα ψυγεία όλο το καλοκαίρι!

Μην ξεχνάτε:

  • Να καθαρίζετε τα ψυγεία σας τακτικά, ιδανικά κάθε 2-3 εβδομάδες.
  • Να αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα, σε κατάλληλες θερμοκρασίες και με τον σωστό τρόπο.
  • Να ελέγχετε τακτικά τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων.

Με λίγη φροντίδα, τα ψυγεία σας θα παραμείνουν καθαρά, υγιεινά και έτοιμα να διατηρήσουν φρέσκα τα καλοκαιρινά σας τρόφιμα και ροφήματα!

Πηγή: Spirossoulis.com

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις