Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Με Panic button άντρας στην Κρήτη: Συνελήφθη η γυναίκα του
ΕΛΛΑΔΑ

Με Panic button άντρας στην Κρήτη: Συνελήφθη η γυναίκα του

Χανιά: 49χρονος ζήτησε panic button μετά από απειλή της συζύγου του με κουζινομάχαιρο

Τη σύζυγο του κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία ένας 49χρονος στα Χανιά. Η 47χρονη συνελήφθη ενώ λίγο αργότερα οι αρχές συνέλαβαν και τον ίδιο για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγος του, ισχυριζόμενη ότι ο πρώτος της κατέστρεψε το κινητό της τηλέφωνο. Το ζευγάρι κατέληξε στον Εισαγγελέα Χανίων με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Πρώτος κατέφυγε στο Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων ο 49χρονος, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, αναφέροντας ότι η σύζυγος του με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί, τον απείλησε με μαχαίρι της κουζίνας, μετά από διαπληκτισμό που είχαν για άγνωστη αιτία.

Η γυναίκα συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, κατηγορούμενη ειδικότερα για απειλή. Το σίριαλ είχε και συνέχεια, καθώς η γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατά του συζύγου της, λέγοντας στους αστυνομικούς, ότι της κατέστρεψε το κινητό της τηλέφωνο. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και του 49χρονου για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Με υπόδειξη των στελεχών του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Χανίων ο 49χρονος εγκατέστησε στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή Panik – Button, φοβούμενος ότι η σύζυγος του θα επαναλάβει βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του. Η απάντησή του ωστόσο ήταν αρνητική, όταν αστυνομικοί της υπηρεσίας του πρότειναν τη λύση του save house, της μεταφοράς του δηλαδή σε σπίτι στο οποίο θα είναι ασφαλής και προστατευμένος από τυχόν νέο περιστατικό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις