Μους σοκολάτας με 2 υλικά: Για τις απογευματινές λιγούρες
Η μους σοκολάτας είναι το γλυκό εκείνο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η υφή της μους είναι μοναδική ενώ η γεύση της ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και αρώματα όπως βανίλια ή καραμέλα έτσι ώστε να προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα. Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα χρειαστείτε μόνο 2 υλικά για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Μπορείτε να γαρνίρετε τη μους με κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο και να την προσφέρετε στους καλεσμένους σας μετά από ένα γεύμα.
Υλικά
Μια συσκευασία κρέμα γάλακτος
Μια συσκευασία κουβερτούρα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη μισή κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα σας σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύεται καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας.
Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Μόλις γίνει αυτό βάζετε τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ και μοιράζετε το μείγμα σε ατομικά μικρά μπολάκια.
**Μπορείτε να προσθέσετε αρώματα σε σιρόπι, όπως βανίλια ή καραμέλα αλλά μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ, για έξτρα γεύση.