Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

05

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεκρό κοριτσάκι Θεσσαλονίκη: Το παιδί είχε νοσήσει από παρβοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό κοριτσάκι Θεσσαλονίκη: Το παιδί είχε νοσήσει από παρβοϊό

Νεκρό κοριτσάκι Θεσσαλονίκη: Το μικρό παιδάκι νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο

Τραγωδία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα κορίτσι μόλις 2,5 ετών, που είχε νοσήσει από παρβοϊό, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό παιδάκι νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 15 ημέρες και συγκεκριμένα έως και χθες, Σάββατο (6/7), οπότε και κατέληξε.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι είχε νοσήσει από παρβοϊό, ο οποίος του προκάλεσε μυοκαρδίτιδα. Το κορίτσι φέρεται να είχε βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, καθώς αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

Ο παρβοϊός

Ο παρβοϊός είναι γνωστός και ως ιός του λοιμώδους ερυθήματος ή «πέμπτη νόσος» και προσβάλλει συνήθως τα μικρά παιδιά, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί και στους ενήλικες.  Όπως σπεύδουν να τονίσουν ειδικοί επιστήμονες,  οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς πρόκειται για έναν γνωστό ιό που σπανίως προκαλεί σοβαρές επιπλοκές. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με εξειδίκευση στην Κλινική Ιολογία, ξεκαθαρίζει ότι «η λοίμωξη με τον parvo προκαλεί στη συντριπτική πλειονότητα ήπια λοίμωξη, γνωστή και ως “5η ασθένεια”. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και αφορούν κυρίως ανοσοκατεσταλμένους ή εγκύους».

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «το 20% που θα κολλήσουν τον ιό τον περνάνε χωρίς καθόλου συμπτώματα». Αναφερόμενος στο περιστατικό της τραγικής κατάληξης του 3,5 ετών παιδιού, ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής και επίσης μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σημειώνει ότι αυτό καταγράφηκε τον περασμένο Μάρτιο και αμέσως έγινε εκτεταμένη διερεύνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις