Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Μαραθώνας τώρα: Βίντεο από την πρώτη εστία που εντοπίστηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μαραθώνας τώρα: Βίντεο από την πρώτη εστία που εντοπίστηκε

Φωτιά Μαραθώνας τώρα: Όπως φαίνεται μετά από λίγα λεπτά τόσο επίγειες, όσο και εναέριες δυνάμεις είχαν σπεύσει στο σημείο

Βίντεο ντοκουμέντο από drone με τη στιγμή που ξεσπά η φωτιά σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα δημοσίευσε ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως φαίνεται μετά από λίγα λεπτά τόσο επίγειες, όσο και εναέριες δυνάμεις είχαν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Τελικά, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ ο κ. Κικίλιας μέσα σε 20 λεπτά οι δυνάμεις κατάφεραν και οριοθέτησαν το μέτωπο. Την ίδια ώρα, ο υπουργός προειδοποίησε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των καιρικών συνθηκών που θα αυξάνουν τον κίνδυνο για πυρκαγιά.

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια από τη φωτιά στον Μαραθώνα

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις