Κίεβο επίθεση σε νοσοκομείο: Εικόνες φρίκης μετά το ρωσικό χτύπημα

ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο επίθεση σε νοσοκομείο: Εικόνες φρίκης μετά το ρωσικό χτύπημα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πάνω από 30 νεκροί σε τρεις επιθέσεις

08.07.2024 | 21:31

Το μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία ενάντια στην Ουκρανία σήμερα, Δευτέρα, προκάλεσε μια ανείπωτη τραγωδία, καθώς επλήγη το Οχμαντίτ, το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, που βρίσκεται στο Κίεβο. Συνολικά 31 άτομα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους και άλλα 150 τραυματίστηκαν.Η επίθεση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Δευτέρας, όταν περισσότεροι από 40 ρωσικοί πύραυλοι -σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι- χτύπησαν το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο, όπου τουλάχιστον 20 παιδιά νοσηλεύονταν την ώρα της επίθεσης.

Επίθεση σε δεύτερο νοσοκομείο με 7 νεκρούς – Δέκα νεκροί από επίθεση στην κεντρική Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, λίγα λεπτά αργότερα, έλαβε χώρα άλλη μια έκρηξη, με τις δημοτικές αρχές να ανακοινώνουν ότι χτυπήθηκε και δεύτερο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, στην περιοχή Ννιπρόφσκι του Κιέβου.

Παράλληλα, στην πόλη Kryvyi Rih της κεντρικής Ουκρανίας, επιθέσεις της Ρωσίας την ίδια μέρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης εκεί, αναφέρει το BBC.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε αμέσως αντίποινα προς τη Ρωσία για την επίθεση στο νοσοκομείο παίδων του Κιέβου, ενώ ανακοίνωσε επικείμενη συνάντησή του με τον ΟΗΕ.

 

Το Κίεβο αποκάλεσε την επίθεση τη «σφοδρότερη» κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Exit mobile version