Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η τέλεια μαρινάδα για το ψάρι: Το μυστικό για ένα ζουμερό “πιάτο”
PLUS

Η τέλεια μαρινάδα για το ψάρι: Το μυστικό για ένα ζουμερό “πιάτο”

Η συνταγή

Το ψάρι είναι ένα από τα πιο υγιεινά πιάτα και τα οφέλη του είναι πολλά. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή με μια δροσερή σαλάτα, μπορείτε να το κάνετε στον φούρνο ή στη σχάρα και η διατροφική του αξία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Για να είναι ακόμη πιο νόστιμο και ζουμερό, όμως, δεν αρκεί μόνο το καλό ψήσιμο αλλά επιβάλλεται και μια μαρινάδα. Και ενώ οι περισσότεροι αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λαδολέμονο, υπάρχει μια συνταγή για μαρινάδα που θα δώσει στο ψάρι σας ακόμη πιο λαχταριστή γεύση.

orange and white fish on white and black pebbles

Υλικά

1 λίτρο ξύδι από άσπρο κρασί
100γρ. ζάχαρη
400γρ. κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 ματσάκια μαϊντανό κομμένο
400ml ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι/ πιπέρι

green leaves on white textile

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, τα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες να βράσουν για περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα την κουζίνα σας.

Αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Τα βάζουμε όλα σε ένα βαθύ πιάτο και μαρινάρουμε τα φιλέτα ψαριού για τον φούρνο ή για τη σχάρα. Ακόμα και μετά το ψήσιμο μπορούμε να ραντίσουμε για έξτρα γεύση.

Bovary.gr
two fish are on a plate with lemons and tomatoes
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις