Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Θωμάς Στρακόσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Θωμάς Στρακόσα

ΑΕΚ: Οι δηλώσεις της ομάδας αλλά και του Στρακόσα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Μετά τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, η ΑΕΚ ανακοίνωσε και δεύτερη μεταγραφή κάτω από το γκολπόστ. Συγκεκριμένα, επίσημα ποδοσφαιριστής της Ένωσης είναι ο Θωμάς Στρακόσα, με τον διεθνή Αλβανό τερματοφύλακα να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το 2029.

Μάλιστα στην ανακοίνωση της ΑΕΚ ο Στρακόσα υπογράφει το συμβόλαιο του δίπλα στον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Μάριο Ηλιόπουλο, ο οποίος δείχνει με χαρά τον νέο τερματοφύλακα της Ένωσης:

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Θωμά Στρακόσα. Ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2029. Ο Θωμάς Στρακόσα γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1995. Έχει αγωνιστεί στις Λάτσιο, Σαλερνιτάνα και Μπρέντφορντ”.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ:

“Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις και να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου. Από σήμερα τέρμα τα λόγια και μόνο δουλειά”.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας βρισκόταν στην Μπρέντφορντ από το καλοκαίρι του 2022, όταν και αποχώρησε ως ελεύθερος από τη Λάτσιο. Τα τελευταία δύο χρόνια στην Αγγλία έχει οκτώ συμμετοχές.

Ο Στρακόσα πέρασε από τα τμήματα υποδομής του ΑΠΟΕΛ και του Πανιωνίου, πριν να μεταπηδήσει στους λατσιάλι, όπου παρέμεινε από το 2013 έως το 2022, ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τη Σαλερνιτάνα ως δανεικός.

Ο Στρακόσα αποτέλεσε τον βασικό πορτιέρε της εθνικής Αλβανίας στο Euro 2024, με την οποία πραγματοποίησε τρεις εμφανίσεις, καθώς οι γείτονες αποκλείστηκαν στους ομίλους.

@aekfc

His name is… Thomas Strakosha 🦍🟡⚫️ #aekfc #aekfcseason2024_2025 #summertransfers #Strakosha_1

♬ Trap x Metro type Beat “Dream” – SSR Studio & 24TiANO

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις